Cumhuriyet döneminin en önemli ve aydınlık merkezlerinden biri haline gelen Eskişehir’in tarihi hikayesini fotoğraflar ve özel aktarımlar ile ele alan kitap, Eskişehirli edebiyat ve tarih severlerin beğenisini toplamış durumda.

Kırmızı Yayınları’ndan çıkan kitap hakkında, “Eskişehir, bir Cumhuriyet kenti. Osmanlının çok küçük bir yerleşim bölgesi iken, Cumhuriyet döneminde kimliğini bulmuş bir kent. Neredeyse, varı yoğu Cumhuriyet’e borçlu bir kent” değerlendirmesinde bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Eskişehir: Kökleri Derinde Yepyeni Bir Şehir” kitabını tüm Eskişehirlilerin okuması gerektiğini belirtti.

Öte yandan “Eskişehir: Kökleri Derinde Yepyeni Bir Şehir” kitabı, Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası yararına yapılacak bireysel veya kurumsal bağışlar karşılığında temin edilebiliyor. Bağış miktarları hakkında detaylı bilgi için Tepebaşı Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile irtibata geçilebilir. (Tel: 0 (222) 211 40 00 – 2513)