Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen geceye Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Ali Muhittin Varol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Şairler Derneği Başkanı Kenan Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şiir gecenin açılış konuşmasını Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara yaptı. Gerçekleştirdikleri söyleşi ile 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anmak istediklerini belirten Kara, “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.”dedi. Şairler Derneği Başkanı Kenan Demirel ise şiire ve edebiyata katkıları için Eskişehir Kent Konseyine şükran duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Eskişehir’in sevilen ses sanatçılarından Mustafa Gökçe’nin Çanakkale Türküsünü seslendirmesi ile başlayan gecede, İsmail Gül şiirleri okundu. Şiir ve türkülerle geçen gece, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gece sonunda Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, İsmail Gül’ e teşekkür belgesi takdim ederek “Sizin gibi önemli bir değerimizi halkla buluşturmaktan büyük mutluluk duyduk. Edebiyata ve sanata desteğimiz her zaman tamdır.”dedi.

İsmail Gül etkinlik bitiminde şiir kitaplarını imzaladı.