Yaratıcı Yazma Atölyelerine katılan Eskişehirli kadınların yazımlarında oluşan kitap ve kentin güzelliğini anlatan fotoğraflarla birleştirilen hikayeler oluşan ‘Kadın Penceresinden Yaratıcı Yazma Atölyesi Öyküleri’ sergisi sanatseverlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın iki yıl boyunca farklı konularında düzenlediği, dört ‘Yaratıcı Yazma’ atölyesine katılan kadınların eserlerinden oluşan serginin Haller Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa, eğitmenler Nilay Yılmaz ve Erol Büyükmeriç ve kursiyerler katıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, sergiye ve kitaba katkıda bulunan kadınlara teşekkür ederek, “Okuyan kadın bir de yazarsa bütün kuşaklar aydınlanır. Gelecek kuşakların bundan yararlanması için yazmaya devam edin. Çünkü kadının elinin değdiği her yer yaşamdır, güneştir” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamındaki   ‘Kadın Penceresinden Yaratıcı Yazma Atölyesi Öyküleri’  sergisinde 29 eser yer alıyor. 37 kadının Eskişehir’i anlatan eserleri, kentin güzelliğini gözler önüne seren fotoğraflarla birlikte sergilenecekler. Ayrıca sergide, kadınların yazdığı seçme öykülerden oluşturulan kitabın dağıtımı yapıldı. Sanatseverler sergiyi 27 Mart 2017 tarihine kadar gezebilecek.