Atila Özer Karikatürlü Ev’de sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışına, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Melih Savaş, Fikriye Güven Zaptiye, Bülent Rıfkı Ustaoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Eserlerin satışından elde edilecek gelirin, Tepebaşı Belediyesi Aşağı Söğütönü Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi’ne bağışlanacağı sergi hakkında konuşan sanatçı Kadriye Savaş, “Acaba Alzheimer konusunda bir farkındalık yaratabilir miyim diye böyle bir sergiye karar verdim ve sonra da çalışmaya başladım. Hepiniz beni onurlandırdınız. Böyle bir merkezi açtığı için, desteklediği için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sonra da Alzheimer Merkezi’ndeki herkese teşekkür ediyorum, çok değerli hizmetler yapıyorlar. Bu hastalık gerçekten çok zor hastalık. Annenin, babanın ebeveyni olmak gerçekten çok zor... Evlerde başaramadığımız her şeyi merkezde çok iyi başarıyorlar” sözlerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise “Biliyorsunuz bu tip yerleri açmak değil, yaşatabilmek çok zordur. Türkiye’de bu pek başarılı olamıyor ama arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyorlar. En önemlisi ailelerin çok iyi referans olması, bu bizi kat be kat onurlandırıyor. Takdir etmelerinin yanında dua etmeleri de çok önemli. O zaman, ‘İyi ki bu yeri açmışız’ diyoruz. Orada, sosyal ve sağlık projesi var ama bir de akıllı kent eklenince, dünya çapında bir proje olacak. Sağlık projelerinin insanı mutlu etmesi çok önemli... Ama yine de yeterli mi, değil. Türkiye’deki kurumların bu konuda atılımlar yapması lazım. Bu konuda emek sarf edilmesi çok takdire şayan. Buradaki eserlerin büyük bir emekle yapıldığı aşikar. O yüzden Kadriye’ye çok teşekkür ediyorum, eline yüreğine sağlık. Bu hepimize bir örmek olacak. Eskişehir’imiz de bu konuda çok hassas, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından davetliler sukurusu, cam, yağlı boya ve suluboya resim çalışmaları sergiyi gezerek eserleri inceledi. Gelirinin Tepebaşı Belediyesi Aşağısöğütönü Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi’ne bağışlanacağı sergi, 12 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.