Eskişehir’in kültür ve sanat hayatına yön veren merkezlerin başında gelen Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, uzun yıllar sinema işlevi görmesinin ardından 2009 yılında Tepebaşı Belediyesi tarafından restore edilmişti. Merkez o günden bu yana 500’e yakın seyirci kapasitesi ile Eskişehir halkına tiyatro, sinema, konser, söyleşi, konferans ve çocuk etkinliklerine ev sahipliği yaparak Eskişehirlilere hizmet veriyor.

Konumu dolayısıyla ulaşımın kolay oluşu, salonun akustik yapısı, fuaye alanında hizmet veren kitap kafenin varlığı ile Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Eskişehirli vatandaşların da en sevdiği noktalardan biri haline geldi.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde; resmi kurum, sendika, dernek, şirket, firma ve okulların tiyatro, konser, film galaları ve gösterimleri, uluslararası kongre ve seminerler gibi organizasyonlar da düzenleniyor.

Merkezde düzenlenen etkinlikleri takip etmek isteyen vatandaşlar, www.tepebasi.bel.tr internet adresi ve 0 (222) 221 22 06 numaralı telefondan detaylı biçimde bilgi alabiliyor. Merkezde düzenlenen etkinlikleri takip etmek isteyen vatandaşlar, www.tepebasi.bel.tr internet adresi ve 0 (222) 221 22 06 numaralı telefondan detaylı biçimde bilgi alabiliyor.

TARİHÇESİ

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, 19. yüzyılda inşa edilmiş bir yapı olmasıyla tarihi açıdan da önem taşıyor.  Uzun yıllar Ermeni Kilisesi olan binanın kubbesi, kendisine özgü yapısıyla dikkat çekmektedir. Merkez son halini almadan önce ise sinema olarak hizmet vermiştir. Tarihi yapı, Tepebaşı Belediyesi tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülmüştür. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, Tepebaşı Belediyesi ile birlikte Eskişehir halkının sanatsal ve kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.