2014 yılında katıldığı “Model Of Fashion” yarışmasında “Basın Güzeli” seçilerek oyunculuğa ilk adımını atan Seda, FOK TV de yayınlanmakta olan "Kalbimdeki Deniz" dizisinin final bölümünde de oynanarak izleyenlerin gönlüne girdi.

Modellik, mankenlik ve oyunculuk da yapan Seda, bu yarışmalardan büyük tecrübe edindiğini, sinema-televizyon, modellik-mankenlik alanında kendisine yol açtığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Eskişehir’de çekilen yönetmenliği Haydar Işık’ın yaptığı “Umudun Kıyısında” filminde de oynayan Melisa Seda, Kanal 7’de yayımlanan “Elif” dizisinde oynadı. Kanal D’de yayımlanan “Melekler Alışverişte” yarışmasına da katıldı.

Kanal D’deki Melekler Alışverişte” yarışmasının yapımcı ve jüri üyesi Moda Dünyası’nın ünlü ismi Kemal Doğulu, Melisa Seda’yı Türk Sineması’nın “Taçsız Kraliçesi” Türkan Şoray’ın gençliğine benzettiğini söylemişti.

Seda, daha önce Sezen Aksu, Candan Erçetin gibi sanatçıların da yer aldığı “Meleklerin Mucizesi” adlı sinema filminin soundtrack şarkısını da yapan Erhan Demir’in ekranlarda yayınlanmakta olan “Nefes Al” ve Özgür Kaplan ile Gökhan Doğanay’ın birlikte söyledikleri “Yar Bana Mı” kliplerinde de oynadı.

Seda, Mayıs ayında çekimlerine başlanacak ve çok izlenen TV kanallarının birisinde yayımlanacak olan ismi henüz açıklanmayan dizi de rol alacak.