Penis penil protez, erkeklerde en yaygın olarak gözlemlenen cinsel sağlık sorunlarından biri olan sertleşme probleminin tedavi edilmesi amacıyla yapılan bir cerrahi müdahaledir. İktidarsızlık, cinsel birliktelik esnasında penisin olması gereken ereksiyon halini alamaması şeklinde tanımlanır. Günümüzde en sık rastlanan cinsel sağlık sorunlarından biridir. Bununla birlikte doğru bir tedavi programı ile sertleşme sorununun tamamen ortadan kaldırılması ve sağlıklı bir cinsel yaşamın kapılarının aralanması mümkündür. Penil protez ya da bir diğer adıyla mutluluk çubuğu da tam olarak sertleşme probleminin ortadan kaldırılmasını hedefler.

Penis Penil Protez Nedir?

Penis penil protez ya da bir diğer adıyla mutluluk çubuğu, erkeklerde sertleşme sağlığı problemine karşı geliştirilen ve cerrahi olarak uygulanan bir tedavi programıdır. Temel olarak sertleşme sorunu yaşayan kişinin cinsel birliktelik esnasında uygun penis dokusuna sahip olmasını sağlar. Böylelikle mutlu ve sağlıklı bir cinsel yaşam döngüsü elde edilir. Penil protez ameliyatı, erektil disfonksiyon tedavisinde ilk basamak uygulamalardandır. Bununla birlikte penil protez uygulaması, her hastada aynı oranda başarı vadetmez. Yaklaşık olarak %35 başarı oranına sahiptir. Penil protez uygulamasının sonuç vermemesi durumunda alternatif tedavi yöntemleri kullanılır.

Penis Penil Protez Ne İşe Yarar?

Penis penil protez, günümüzde cinsel birlikteliğin sağlıklı sürdürülmesinde erkekler nezdinde en önemli problem olan sertleşme sorunun giderilmesini hedefler. Sertleşme problemi, kontrol altına alınmaması halinde cinsel sağlığı büyük oranda etkiler. Cinsel sağlığın yanı sıra erektil disfonksiyon, aynı zamanda mental etki ile psikolojik yıpranmaya da sebebiyet verebilir. Penis penil protez ameliyatı ise hastanın sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olması adına geliştirilen çözümdür.

Penis Penil Protez Tipleri Nelerdir?

Penis penil protez ameliyatı, uygulama esnasında kullanılan malzemenin niteliklerine göre farklılık gösterir. Yapılan penis penil protez ameliyatında bükülebilir ya da şişirilebilir özellikte iki tip materyal kullanılır. Şişirilebilir materyaller ise kendi içerisinde 2 veya 3 parçalı olmak üzere iki şekilde kategorize edilir. Hastanın hangi tedavi yöntemine uygun olduğu uzman ürolog tarafından yapılan ön tetkik ve analizlerle belirlenir.