Gizemgül Yavuz 

Ayhan Sezer Kimdir?

Ayhan Sezer, 1973 Afyon-Emirdağ doğumlu ama 1 yaşından bu tarafa Eskişehir’de ikamet eden ilk ve orta öğretimini Eskişehir’de yapan, yüksek okulu İstanbul’da yapan, Eskişehir’in uzun yıllardır ticari hayatı içinde bulunan bir arkadaşınız.

Nasıl bir seçim süreci yaşıyorsunuz?

ETO’nun üyelerinin büyük bir kısmına ziyaretler gerçekleştirdik. Çarşıdaki mağazaların durumu farklı, mobilya sektörünün durumu farklı, diğer sektörlerin durumu farklı noktalarda. Gidip örüştüğümüzde; insanlar ikili ilişkileriyle, kendi imkanlarıyla ticaret yapıyorlar. Ama bu diğer illere baktığımızda ortak girişimlerle bir vizyon belirlenmesiyle çok daha hızlı büyüme sağlanabiliyor. O yüzden bizde dedik ki arkadaşlara, ‘Sizden aldığımız gücü Eskişehir’in ticaret hayatına yansıtacağız.’ Görüştüğümüz her kişi anlattıklarımıza onay verdiler, destek olacaklarını söylediler. Tüm ticaret erbabı ile görüşmelerimiz devam ediyoruz. Yeter ki kendimizi üyemize doğru ve samimi bir şekilde ifade edelim. Üyemiz bizlere güveniyor. Kadromuz profesyonel bir ruh taşıyor. Güzel işler yapacağız.

 Ayhan Sezer’i siyaset çalışmalarında görmüştük, şimdi ticaret odası?

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)'de uzun bir dönem MHP il başkanlığı yaptım. Çok güzel anılarımız, çok güzel işlerimiz oldu. İşletme, ticaret ve girişimcilik konusundaki başarılarımızla umarım ticaret odası ile de güzel işler yapacağız. 

Seçimleri kazandığınız takdirde uygulamaya koyacağınız projeleriniz nelerdir?

Hem yerelde, hem bölgede hem de ülkede kademe kademe arttırarak proje uygulaması yapacağız. Öncelikle yerelde ticaret erbabımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Takım çalışmasını güçlendirmemiz gerekiyor. Takım çalışması yapmadığımız sürece ferdi çalışmasının yararının olmadığını fark ettireceğiz. Takım çalışması ile arkadaşların birlikte güçlendiğini göstereceğiz. Onun dışında Eskişehir cazibe merkezi durumda. Ticaret potansiyelimiz de bizim şirketlerimiz ile bölgedeki şirketler birleşerek ortak ağ oluşturabileceğiz. Biz ağabeylik yaparak bölgedeki illere öncülük yapacağız.

ETO’yu sosyal sorumluluk projelerinde görecek miyiz?

ETO’nun bursları devam edecek. Sosyal- kültürel çalışmaları devam edecek.  Gençlerimize verdiğimiz destekler artarak devam edecek. Çünkü Eskişehir iki üniversitesi ile genç bir nüfusa sahip. ETO sadece para kazanmak odaklı olmayacak. Sanatsal, Kültürel projelerle, ETO öncü olacak. Ama ana düşünceyi de kaybetmeden bunları yapacağız.

ETO, Eskişehirspor’a destek sağlayacak mı?

Eskişehirspor, şehrimizin markası haline geldi. Şehrin takımına bizde desteğimizi sağlayacağız. Büyük destekler vermek için hazırlıklarımızı yapıyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bizim ETO’da başkanlığımız gerçekleştiği takdirde, Eskişehir de büyük bir değişimi, büyük bir gelişimi Eskişehir’deki üyelerimizle koordineli şekilde yapacağız. Eskişehir ticari hayatına heyecan getireceğiz. Bunu net bir şekilde ifade ediyoruz. Şu an Eskişehir, ticari heyecanını yitirmiş durumda. Eskişehir ticari hayatı, ortaklık kültürü ile bizimle beraber sürekli yükselme durumunda olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz.