Burun estetiği nedir? Diye soracak olursak, hem şekilsel bozukluğun giderilmesi aynı zamanda nefes alımının kolaylaştırılması adına kulak burun boğaz doktorları tarafından ortalama 2 ya da 3 saat süren operasyonlar ile gerçekleşen işlemdir. Burun estetiği hem Devlet hastanelerinde hem de özel doktorlar da rahatlıkla yapılabilir.

Sağlıksal bir problem oluşturmadığı sürece ücretli olarak yapılmaktadır. Fakat sağlık açısından bir problem yaratması durumunda SGK, emekli sandığı ve bağ-kur aracılığı ile ücretsiz olarak yapılması da mümkündür.  Aynı zamanda doktorların uygun görmesi durumunda yarıya yarıya ücretlendirilecek de yapılabilmektedir. 

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak kulak burun boğazdan randevu alınmalıdır. Doktorların uygun görmesi durumunda belirli bir ameliyat günü belirlenerek operasyon için hazırlanılmalıdır. Burun estetiği süresi kişiden kişiye değiştirilmektedir.  Herhangi bir komplikasyon yaşanmadığı durumlarda iki saat içerisinde sonuca ulaştırılır. 

Genel anestezi adı altında yapılan burun estetiği operasyonları çok nadir ikinci bir operasyona gereksinim duyar.  Bu yine aynı doktor tarafından düzeltme işlemi anlamına gelmektedir. Burun estetiği burnun alt kısmında derinin yüzülmesi ile içerideki kemiği törpülenmesi ya da kırılması olarak yapılan operasyonlardır.  Burun estetiği yaptırmadan önce mutlaka gerekli olan kontrollerin yapılması, aynı zamanda röntgen çekilerek şekilsel bozukluğunun ne durumda olduğu gözlemlenmelidir. 

Burun Estetiği Fiyatları

Burun Estetiği Fiyatları burun estetiğini yapacak doktora göre farklılık göstermektedir.  Ortalama olarak 5 bin TL ile 10 bin TL arasında yapılan bu operasyonlar paket halinde hastalara sunulmaktadır.  Devlet hastanesinde yapılacak olan operasyonlar, heyetin onay vermesi durumunda ücretsiz olarak da gerçekleştirilmektedir. Fakat bu tip operasyonlar kişisel zevk olduğu için ücretli olarak yapılmaktadır. Burun estetiği fiyatları her doktor için farklı olarak belirlenir. Kullanılacak malzeme ve profesyonellik de bu işin içine girmektedir.

Burun Estetiği Sonrası

Burun estetiği sonrasında gözaltlarında aynı zamanda dudak bölgesinde morarmalar söz konusu olabilmektedir. Doktor kontrolünde kullanılacak morluk ilaçları kısa süre içerisinde şişlikleri ve morlukları iyileştirecektir.  Aynı zamanda burnun üst kısmına ve gözlere koyulacak buz tabakaları da yine şişlikleri ve morarmaları geçmesi adına yararlı olan bir işlemdir.  

Burun estetiği sonrasında 6 ay boyunca gözlük takmak yasaktır. Daha sonrasında da kontrollü olarak, operasyonu yapan doktorun da izniyle gözlük takılabilir. Yine ameliyat sonrası ilk 3 ay güneşe çıkılmamalıdır. Operasyon geçiren kişi önündeki iki yıl boyunca burnuna herhangi bir darbe almamalıdır. Burun estetiği yapan hastalar tekrar bir problem yaşamamak adına bu şartlara uymak zorundadır. Tabii ki bu şartlar ne operasyonu yapan doktorun inisiyatifinde olup gerekli olan tüm bilgilendirmeleri detaylı olarak hastaya vermektedir. Burun estetiği fiyatları için doktorunuza danışmanız yeterlidir.

Burun estetiği ameliyatı sırasında doktora ortalama 2 ya da 3 tane hemşire eşlik etmektedir. Ameliyat genel anestezi altında yapıldığı için ameliyat sonrası uyanma durumu ortalama 1 saat sürer.  Doktor uygun görmesi durumunda bir gün, herhangi bir problem yaşanmamış ise 3 güne kadar hastanede kalınması gerekmektedir.  Fakat genel olarak tüm operasyonlarda bir gece sonrasında taburcu işlemi uygulanır. 

1 hafta sonra burun içerisinde yer alan tamponların çıkarılması için tekrardan kontrole gelinir. Daha sonrasında 1 ay boyunca burun üzerinde duran kemiksi tampon çıkartılarak burun istenilen şekle sokulmuş olur. Burun estetiği sonrasında bunun içerisinde yer alan tamponlar özel solüsyonlar ile çıkartılmalıdır. Ufak çaplı bir operasyon olduğundan dolayı hastalar kendi başına bu işlemi yapmamalıdır.

Daha sonrasında ufak kanamalar olabilir. Burun altından 1 ya da 2 dikiş atılmaktadır. Bu dikişler iyileşme sürecine bağlı olacak şekilde ortalama 15 gün sonra yine operasyonu yapan doktor tarafından çıkartılır.  Bazı operasyonlarda estetik dikiş kullanılır.  Bunların tekrardan alınmasına gerek yoktur kendi kendine erimektedir.

 https://www.erkinonsal.com/burun-estetigi/ <-- hakkında bilgi için hemen tıklayınız.