2013 yılında Şirintepe Mahallesi’nde hizmete girdiği günden bu yana ücretsiz olarak hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Tepebaşı Belediyesi’nin halk sağlığı konusunda gösterdiği hassasiyetin bir ürünü olarak hayat buldu. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç konuya ilişkin değerlendirmesinde diş sağlığının erken yaşta kontrol altına alınması gerektiğini belirterek ülkenin önemli sağlık sorunlarından biri olan diş sağlığı problemini önemli olmaktan çıkartmak için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Ataç, “Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışması olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni yaşama geçirmiştik. Merkezimiz çarpıcı sonuçlara ulaşıyor. Çocuklarımız diş hekimi korkusu olmadan, gerekli durumlarda tedavileri yapılarak, sağlıklı gülüşlere kavuşuyorlar” diye konuştu.

Türkiye’de dördüncü Eskişehir’de ilk olan merkez kısa sürede gerçekleştirdiği çalışma ile sadece Tepebaşı’nın değil Eskişehir’in örnek gösterdiği bir merkez haline geldi. Merkeze muayene için gelen çocuklar tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde bir yandan çizgi filmler izleyerek eğitimlere katılıyor bir yandan da hayatları boyunca kullanacakları sağlıklı dişlere kavuşuyor. Merkezde 2017 yılında taramadan geçirilen çocuk sayısı 3 bin 123 olurken 3 bin 790 çocuk ise acil polikliniğine geldi. Toplamda 6 bin 913 çocuk merkezden faydalanmış oldu. Ayrıca 2 bin 340 çocuğa ise florlama yapılırken 3 bin 467 çoçuğunda tedavisi gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sadece ağız sağlığı ile ilgilenmeyip 4-18 yaş grubu çocuklara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyor. Bu hizmetten ise 2017 yılı boyunca yararlanan çocuk sayısı 362 oldu.

Vatandaşlar Tepebaşı Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkında bilgi almak ve görüşlerini aktarmak üzere 0 (0222) 320 88 10 numaralı telefondan ilgililere ulaşabilecek.