Toplum sağlığı ve koruyucu hekimlik konusunda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Eskişehir Tepebaşı Belediyesi,  Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 2017 yılının 9 aylık diliminde 2 bin 518 çocuğumuzun tedavisini gerçekleştirdi. Bin 652 çocuk taramadan geçirilirken, bin 667 çocuğa ise florlama yapıldı.

Türkiye’de dördüncü Eskişehir’de ilk olan merkez kısa sürede gerçekleştirdiği çalışma ile sadece Tepebaşı’nın değil Eskişehir’in örnek gösterdiği bir merkez haline gelmeye başardı. Muayeneye gelen çocuklar tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde eğitim içerikli çizgi film izliyor, eğitimlere katılıyor bir yandan da hayatları boyunca kullanacakları sağlıklı dişlere kavuşuyor.

Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sadece ağız sağlığı ile ilgilenmeyip 4-18 yaş grubu çocuklara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyor. 9 aylık dönemde merkeze gelerek psikolojik danışmanlık hizmeti alan çocuk sayısı ise 227 oldu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da yaptığı değerlendirmede diş sağlığının erken yaşta kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekerek “Ülkenin önemli sağlık sorunlarından biri olan diş sağlığı problemini şehrimizde sorun olmaktan çıkarmak için çabalıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışması olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni yaşama geçirdik. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, yarınlara sağlıklı şekilde gülümsemesi bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.