Günümüzde yaşanan birçok hastalık insanları yatağa mahkûm hale getirebilir. Bu tür hastaların tedavisi oldukça güç ve zordur. Sağlık hizmetlerinde yaşanan gelişmeler ve kullanılan yeni tekniklerle beraber hastaneye gidemeyen bir yere taşınması güç olan hastalar için evde kan alma işlemi oldukça önemlidir ve bu hastalar için son derece konforludur.

Evde kan alma tedavisi devam eden yaşlı ve yatalak hastalar için oldukça önemlidir. Özellikle kırsal kesimde yaşayan ulaşım sorunu yaşayan kişiler ve yine aynı şekilde mega kentlerde yaşayan yoğun trafiğin bulunduğu kentlerde bu tür hastalar kan vermek için hastaneye gidemezler. Evde kan alma hizmetleri ile kesintisiz bir şekilde alınan kanlar laboratuvar ortamlarında götürülür ve burada gerekli işlemlerde kullanılır. Test sonuçları ise kısa sürede doktor ve hastaya ulaştırılır.

Cybh Testi Nedir?

Cybh testi bir diğer adı ise cinsel yolla bulaşan hastalıklar anlamına gelir. Cinsel temas ya da cinsel ilişki sırasında kişilerden birinde bulunan enfeksiyon ya da bakteri cinsel ilişki sırasında diğer kişiye de bulaşır. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar Cybh testi ile ortaya çıkar.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus yaşanabilecek herhangi bir belirti karşısında hemen doktora başvurmak gerekir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar çok uzun bir süre kendini belli etmeyebilir. Bu durum bu enfeksiyonların vücutta yayılarak farklı hastalıklara sebebiyet vermesine neden olabilir. Genital ya da rektal bölgelerde görülen herhangi bir olumsuzluk karşısında hemen Cybh testi istenmelidir.

Kan Tahlili Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kan tahlil fiyatları hastanenin özel ya da kamu hastanesi olması durumunda farklılık gösterir. Devlet hastanelerinde tüm kan tahlilleri ücretsiz bir şekilde yapılırken özel hastanelerde yapılan kan tahlilleri ise ücretlidir. Özel hastane ve laboratuvarlar ücretlerini güncel fiyatlar doğrultusunda hastalara bildirirler.

Özel hastanelerde yapılan kan tahlil fiyatları alınan kan örneklerinin hangi amaçla kullanılacağı ve kaç tür teşhis işlemi için değerlendirileceği doğrultusunda fiyatlandırılır. Özel hastaneye ve laboratuvarlarda kan tahlili yaptırmanın en büyük avantajı ise sonuçların kısa sürede hastalara bildirilmesidir.

Evde Kan Alma

Sağlık şartları elverişli olmayan yaşlılar ve yatalak hastalar için evde kan alma işlemi için gelen personeller hastaların kanını alıp özel kutular içerisinde laboratuvar ortamına götürürler. Sağlık sektöründe yaşanan önemli gelişmeler verilen hizmetleri daha konforlu hale getirmiştir. Eve kadar gelerek hastaların ihtiyaçlarını ve tedavilerini en iyi şekilde karşılamaya çalışan personeller evde kan alma işlemleri ile bu hastaları büyük bir yükten kurtarmış olurlar.

Kan vermek için hastaneye zor şartlar altında götürülen hastalar büyük zorluklarla karşılaşıyorlar. Özellikle yatalak hastaların hareket ettirilmesi ve taşınması durumu bir hayli zor hale getiriyor. Tüm bu zorluklar karşısında evde sunulan sağlık hizmetleri birçok hastayı rahatlatmış ve tedavisini daha kolay hale getirmiştir.

Evde Kan Alma Hizmetleri

Evde kan alma hizmetleri hastane ortamına taşınamayan ya da imkânı bulunmayan hastalar için sunulur. Sağlık hizmetlerinin geliştiği kamu ve özel hastanelerde hastane bünyesi doğrultusunda bulunan araçlar ve personeller eve kadar gelerek sağlık koşulları elverişli olmayan hastalardan aldıkları kan örneklerini laboratuvarda test ederler. Burada yapılan incelemeler sonucunda hastaların tedavisi için gerekli şartlar sağlanmaya çalışılır.

Test sonuçları hastaya ve hasta yakınına da bildirilerek bu doğrultuda dikkat etmeleri gereken hususlar dile getirilir. Evde kan alma hizmetleri gerçekleşmeden önce personeller hastayı takibe alırlar ve kan verme işlemi sırasında hastanın aç ya da tok olması konusunda uyarılarda bulunurlar. Böylece daha güvenilir sonuçlar elde edilir.