Kilo almak kimi insan için çok zor olsa da kimileri tabiri caiz ise koklasa kilo alıyor. Kilo sorunu olan kişiler hızlı kilo verme yöntemlerini ararken sağlıksız ve bitkisel adı altına satılan aslında çok bir faydası olmayan ürünlere dünya kadar para harcıyorlar. Hızlı kilo verme adı altında satılan tüm ürünler işe yarasa da uzun vadede size verdiğiniz kiloları geri aldıracak, üzerine sağlığınızı oldukça riske atacaktır. Peki, hızlı kilo verme yöntemleri neler? Nasıl kilo verebilirim? Tüm bu soruların cevaplarınızı sizler için Eskişehir Haber26 olarak araştırdık.

Ekmeği Kesin!

Hızlı kilo verme yollarının en başında, ekmek, gözleme gibi tüm hamur işlerini kesmeniz gerekiyor. Bu gibi besinleri bırakmadığınız sürece kilo vermeniz neredeyse imkânsız hale geliyor. Tamamen sıfıra indirmek yerine, kepek ekmek veya tam buğdaylı çavdar ekmeği tercih edebilir ve öğünlerde sadece 1 dilim alabilirsiniz.

Şeker ve Tuz Tamamen Yasak

Eğer kilo vermek istiyorsanız, unlu besinlerden kurtulduktan sonra hayatınızdan şekeri, tuzu tamamen çıkarmanız gerekiyor. Özellikle şekeri ve şekerli yiyecek – içecekleri bırakmadığınız sürece bırakın kilo vermeyi aksine hızla kilo alırsınız.

Özellikle kola, meyveli sodalar, fanta, gazoz gibi gazlı içecekleri hayatınız tamamen çıkarmanız ve arada bir de olsa almamanız gerekiyor. Vücudunuz zaten gereken şekeri yediğiniz sebzelerden ve etlerden alıyor. Gazlı içeceklerden aldığınız şekerler vücudunuzda tamamen yağ olarak kalıyor. Hızlı kilo vermek için gazlı içeceklerin dışında, çaya şeker atmayı da bırakacaksınız. Kilo vermek istiyorsanız, çaya şeker atmayı bırakmanız lazım. Eğer çayı şekersiz içemiyorum diyenlerdenseniz, açık çay içerek daha az şeker gereksinimi duyabilirsiniz.

Sporu Elden Bırakmayın, Her Gün 10.000 Adım!

Sağlıklı kilo vermek için şekerden, unlu gıdalardan kurtuldunuz. Geriye kalan tek şey spor yapmak. Hızlı kilo vermek için günlük tempolu bir şekilde en az 10.000 adım atmalısınız. Vücudunuz şekerden ve unlu gıdalardan kurtulduktan sonra yürüyüş, egzersiz gibi spor aktiviteleri ile buluştuğunda yağ yakmayı hızlandıracak ve bu sayede kilolardan kurtulabileceksiniz.

Bunların dışında, hızlı kilo verme için aktarlarda açıkta ot halinde satılan yeşil çaylardan alıp içebilirsiniz. Yeşil çay, vücudunuzdaki ödemi atarak, vücuttaki suyun makul seviyelere düşürülmesini ve en azından ortalama 2 – 3 kilo düşmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca sağlık bakanlığı tarafından da önerilen, günde ortalama 1,5 ile 2,5 litre arasında su tüketmeye çalışın. Hızlı kilo vermek için günlük makul seviyelerde su tüketmek, vücudu yenileyecek ve cildinizin yenilenmesine bile fayda sağlayacaktır. Eskişehir Haber26 olarak şunu da eklememiz gerekiyor ki burada anlatılan hızlı kilo verme yöntemleri, kesin bilgiler olmayıp eğer bir sağlık sorununuz mevcut ise mutlaka doktor kontrolünde bunları yapmanız gereklidir.