HSG yani rahim filmi jinekolojik bir durumdur. Bu uygulama ile rahim içerisine yerleştirilen cihaz yardımı ile rahim içinin ve kanalların temel yapıları incelenir. Bu işlem, çocuk sahibi olmak isteyenler ve kürtaj olan bayanlara uygulanır.

HSG filmi rahim ağzı kanalında yaşanan tıkanıklık ve yapışkanlık problemleri ile fallop tüp tıkanıklığında jinekoloji uzmanları tarafından istenir. Gerçekleşecek işlem sonrasında rahmin yapısal ve işlevsel özellikleri daha doğru bir şekilde incelenir. Uygun tedavi yöntemleri ile rahim içi problemleri ileri seviyeye çıkmadan müdahale edilir. HSG filmi fiyatları tedavi yöntemine bağlı olarak değişiyor.

Açık Emar Nedir?

Görüntüleme teknolojinin geliştiği günümüzde radyo dalgalarından yararlanarak kişilerin hastalıkları tanımlanmaya çalışılır. İleri teknoloji olan açık emar, gürültünün daha az olduğu ve kişilerin kendilerini rahat edebilecekleri ferah ortamlarda yapılır. Açık emar tansiyon, kalp problemi ve astım gibi hastalıkları bulunan kişiler tarafından tercih edilir.

Açık hem ara kapalı alanda kalma fobisi bulunan kişilerde Doktorlar tarafından yönlendirilir. Bu uygulama sırasında uyutma ya da anestezi uygulanmaz. Oldukça konforlu bir uygulama olan açık emar sırasında hasta dilediği gibi hareket edebilir.

Açık Emar Fiyatları

İleri teknoloji kullanılarak üretilen açık emar sistemi ile birçok hastalık kolay bir şekilde teşhis edilir. Açık emar fiyatları kamu hastanelerinde farklı özel hastanelerde farklı fiyat politikaları ile değerlendirilir.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

HSG filminin doğru bir sonuç vermesi için adet kanamasının bittiği bir zaman diliminde ya da âdetin başladığı 4.gün çekilmesi uygundur. Zaman diliminin bu şekilde belirlenmesindeki en büyük amaç olası gebeliğe karşı dikkatli olmaktır. HSG kadın hastalıkları uzmanları ya da radyoloji uzmanları tarafından gerçekleştirilir.

Uygun pozisyon alındıktan sonra rahim içerisine yerleştirilen alet yardımı ile rahim içi görüntülenmeye çalışılır. Rahim ağzı kanalına kanül adı verilen bir alet yardımı ile ilaç basıncı uygulanır. Verilen sıvı yardımı ile rahim içerisi net bir şekilde görülür. HSG filmi fiyatları tercih edilen sağlık kuruluşunun şartlarına bağlıdır.

HSG Filmi Kullanım Alanları

Teknolojinin gelişmesi ile beraber kadın hastalıkları konusunda uygulanan yöntemler sayesinde yaşanan problemler en iyi şekilde giderilmeye çalışılıyor. Rahim filmi kullanım alanlarına bakacak olursak hamile kalamama durumunda tüplerin açık olup olmadığına bakmak için kullanılır.

Rahimde uygulanan bir işlem yani kürtaj gibi kanamaların kesilmesi halinde yaşanabilecek tıkanıklığa karşı HSG filmi ile rahmin yapısı incelenir. Ayrıca HSG filmi sürekli düşük yapan bayanlarda ve rahimde kalıtsal kusurların olup olmadığı durumlarında da çekilir. HSG filmi fiyatları hastanenin koşulları doğrultusunda farklılık gösterebilir.

AIDS Testi Nedir ve Nasıl Yapılır?

AIDS testi alınan kan örnekleri ile yapılır. Ace virüs kaynaklı bir bağışıklık sorunudur. Hastalığın sebebi olan virüsü vücut için önemli olan savunma hücrelerini yok ederek kişilerin bağışıklık sistemini zayıflatır. Zayıflayan bağışıklık sistemi ile beraber enfeksiyon hastalıkları görülebileceği gibi kanser gibi daha ağır hastalıklar da yaşanabilir. Bu nedenle teşhis inerken konulması hastalığın bulaşmasını önler. Kişilerden alınan kan örnekleri ile beraber hiv testi yapılır.

Hiv virüsü kişiye bulaştıktan sonra 3, 5 hafta içerisinde bağışıklık sistemi tepki vermeye başlar. Yapılan testin pozitif çıkması sonucunda bireyleri hiv tanısı konulur. Hastalığın tedavisinde kullanılan uygun yöntemler ve ilaçlar bulunur. Kullanılan ilaçlarla beraber kişinin bağışıklık sistemi güçlendirilmeye çalışılır.

AIDS Testi Fiyatları

Aids testi fiyatları, testin kalitesine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu nedenle Aids testi fiyatları hakkında hem araştırma yapmak hem de testin kalite ve güvenirliğini test etmek gerekir. AIDS testini eczaneden alan kişiler bu testi evde de yapabilirler.