Oruç tutmak ciddi anlamda sıhhat bulmaktır fakat özellikle iftar vaktinde, oruç açarken yapılan hatalar vücudun zarar görmesine sebep olabiliyor. Peki oruç açarken yapılan hatalar nelerdir?

Çorba ile Yemeğe Başlayın

Orucunuzu açtıktan sonra mümkün ise çorba ile yemeğe başlayın. Yaklaşık 16 – 17 saat susuz ve besinsiz kalan vücut, çorba ile kendini buluyor. Oruç açarken yapılan hataların başında direkt olarak yemeğe ana yemek ile başlamak geliyor. Yarım kâse de olsa çorba içmek, vücudu yemek yemeye alıştırmak demektir.

Yemeği Yavaş Yiyin

Oruç tutan bir insan ortalama 15 – 20 dakika içerisinde tatlısı da dahil tüm yemeği yemiş oluyor. Sonrasında ise hazımsızlıklar ve mide rahatsızlıkları başlıyor. Her ne kadar zor olsa da çorba ile yemeğe başladıktan sonra mümkünse bir 5 dakika bekleyin. Akabinde ana yemeğe geçin. Tatlı için acele etmeyin ve yemekten yarım saat kadar sonra tatlınızı yiyin. Hızlı yemek yemek 16 saat kadar aç kalan vücuda ağır gelebilir. Oruç açarken yapılan hatalar arasında en büyüğü hızlı bir şekilde yemek yemek oluyor.

Orucu Sigara ile Açmayın

Ülkede tütün kullanımı oldukça yaygın. Çoğu sigara bağımlısı insanlar, ezan okunur okunmaz sigara ile oruç açıyor. Bu yapılan en büyük hatalardan biridir. Oruç tutan bir kişinin vücudunun ilk olarak su ve sulu gıdalara ihtiyacı vardır. Akabinde ise yemeğe. Sigara ile oruç açtığınızda veya su ile orucu açtıktan hemen sonra aç karnına sigara içtiğinize vücut haddinden fazla zarar görüyor ve çok ciddi ani rahatsızlıklara kadar gidebiliyor. Sigarayı yemekten mümkün olduğunca sonra için.