Dr. Mahmut Akyıldız Toplumda hastalıklarla ilgili yanlış bilgiler kulaktan kulağa yayılarak kötü sonuçlara yol açmaktadır. Aynı şekilde bilinçsiz ve yanlış müdahaleler alınan yanlış önlemler ile beraber yanlış bilgileri sebep oluyor.

Koltuk Altı Kalp Ameliyatı

Sizler için doğru bilinen yanlışları listeledik;

  • Kalp hastalığının sadece genetik olduğu düşüncesi,
  • Sadece tansiyon ve kolesterol ilacı kullanmanın yeterli olduğu ve Bu doğrultuda istenildiği gibi beslenebileceği,
  • Kalp damar hastalıklarının sadece erkeklerde görüldüğü,
  • Kalp rahatsızlığı olanların grip aşısı olmaması gerektiği,
  • Tereyağı ekmek ve yumurtanın Kalp hastalarına yasak olduğu bilgisi,
  • Kalp hastalarının sadece düzenli beslenme ve spor ile risk altında olmadığı düşüncesi,
  • Tansiyonu kontrol altına alarak kalp hastalarının tehlike altında olmayacağı bilgisi,
  • Kalp hastalarının egzersiz yapmasının yanlış olduğu algısı,
  • Kalp rahatsızlığının sadece yaşlılarda olacağı düşüncesi yanlış bilgiler arasındadır.

Yanlış Düşüncelere Neler Yapılabilir

Ülkemizde Kalp rahatsızlığı ile ilgili maalesef birçok yanlış bilgiler vardır. Bunların en başında kalp hastalıklarının sadece genetik olduğu düşüncesi gelmektedir. Kalp rahatsızlığında genetik önemlidir fakat sadece Kalp rahatsızlığı yaşamak için genetik özelliklere sahip olmak gerekmez. Kalp rahatsızlığı olanlar her zaman doğru beslenme ve sağlıklı yaşamayı tercih etmelidir Bu doğrultuda sadece kolesterol ve tansiyon ilaçları kullanmak yeterli olmayacaktır. Toplumda yanlış bilinen bilgilerden bir tanesi de kalp hastalığı olanların grip aşısı olmasının sakıncalı olduğudur. Tüm bu bilgilerin aksine kalp rahatsızlığı olanlar grip aşısı olması gerektiği gibi zatürre aşısı da olması fayda sağlamaktadır.

Koltuk Altı Kalp Ameliyatı

Koltuk altı ameliyatı bilimsel olarak sağ anterolateral mini-torakotomi ismiyle adlandırılmaktadır. Koltuk altından 4 santimlik kesi ile kas ve kemiğe herhangi bir zarar vermeden vücudun başka bir yerinde hiçbir kesiye maruz bırakmadan kalp kapağı değiştirme ve tamir ameliyatıdır. Bromeliad içerisinde işlem olarak herhangi bir farklılık görülmediği gibi klasik kalp ameliyatı ile aynı işlemleri görmektedir. Koltuk altı ameliyatı ile klasik kalp ameliyatı arasındaki tek farkı ameliyat yeri olduğunu söyleyebiliriz. Kalp kapağı ameliyatlarında klasik kalp ameliyatında olduğu gibi göğüs kemiği 26 ile 30 santim arasında kesilerek açılmayacaktır.

Fındığın zararları başlıklı yazı ilginizi çekebilir.