Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?

Kekik çayının faydaları ciddi anlamda saymakla bitmiyor. İşte 350’den farklı türü olan kekik çayının faydaları:

• Bacaklardaki ağrıları herkes çok iyi bilir. Özellikle orta yaş üstünde görülen romatizma ağrılarında kekik çayı oldukça etkili.
• Bağırsaklarda oluşan solucanlara ve bağırsak gazlarına, aynı zamanda kolon kanserine karşı muhteşem bir fayda sağlıyor.
• Kekik çayının faydaları arasında hazımsızlığı önlemekte var. Eğer yemeği fazla kaçırdıysanız, midenizi rahatlatmaya ve kolay hazmedilmesine yarıyor.
• Ağız kokusundan şikayetçi misiniz? Kekik çayını içmek yerine gargara yaparsanız, düzenli kullanımlarda ağız kokusunu sıfıra kadar indiriyor.
• Melisa çayının rahatlatıcı etkisini duymuşsunuzdur. Aynı şekilde kekik çayı da stresi ve gereksiz düşünmeyi önleyerek rahatlatıcı bir etki yaratıyor.
• Kekik çayını demlediğinizde, biraz ılık bir sıcaklıkta iken pamuk veya benzeri yardımı ile cildinize uygularsanız cilt sorunlarını de önlüyor. Akne, siyah nokta gibi problemleri en aza indiriyor.
• Regl dönemlerinin çekilmez sancılarını, karın ağrılarını engelliyor. Adet dönemi kramplarında rahatlatma yaşatan kekik çayı, birçok kadın tarafından tercih ediliyor.

Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Kekik çayı yapımı aslında bildiğimiz çay yapımından farksız. Kekik çayı yapmak için ilk olarak bir demlikte sıcak su kaynatın. Su tamamen kaynadığında ocağın altını kapatın (ateşten çekin) ve kekik ekleyin. Ortalama 15 dakika kadar bekletin ve süzerek için. Kekik çayı yapımında dikkat edeceğiniz en önemli nokta suyun tamamen kaynamış olmasıdır. Aksi halde kekik çayı faydasını ve aromasını tam olarak sağlamayacaktır. Günde 1 – 2 bardak kadar tüketebilirsiniz. Herhangi bir rahatsızlığınızın olduğu düşünüyor veya biliyorsanız kekik çayını tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.