Plastik cerrahi kapsamına alınan ve yağ alma prosedürü olarak karşımıza çıkan liposuction hızlı kilo kaybetmeyi ifade etmektedir. Gerçekleştirilecek işlem için lokal ya da genel anestezi kullanılmaktadır. Kanül ve negatif basınç ile yağların emilmesi sağlanmaktadır. Bölgesel yağlanmalardan kurtulmak isteyenlerin başvurduğu vücut şekillendirme işlemidir.

Bedendeki inatçı yağlanmaların önüne geçtiği düşünülmektedir. Bu operasyonun ardından çok kısa sürede normal hayata dönüş yapılabilir. Estetik yaptırmak konusunda bir talebi bulunanlar açısında liposuction yaptırmak en mantıklı seçenekler arasında yer alır. Ancak bu tür uygulamalar için mutlaka etkili bir araştırma yapmak da şarttır. Ancak bu sayede tam da istediğiniz özellikleri kapsayacak bir nitelikte bir estetik uygulama yaptırmanız da mümkün olacaktır.

Hangi Durumlarda Uygulanır

Farklı uygulama teknikleri olan bu operasyon, estetik alanda en çok tercih edilen işlemlerdendir. Sürekli kilo alıp verme ve hamilelik gibi normal olmayan durumlarda yapıldığında kalıcılığı fazla değildir. Özellikle hamilelik sonrası yaşanan sorunların bu işlemle giderilmesi beklenemez. Sürekli kilo alıp veren kişilerde görülen deri sarkmaları da bu operasyonla iyileşecek hasarlardan değildir.

Fazla kilolarından kurtulmak için liposuction tercihi yapan bir kişinin kazandığı estetik görünümü koruması için hayat şartlarını iyileştirmesi gerekir. Egzersiz yapmak ve sağlıkla beslenmeye yönelmek bunların başında gelir. Farklı türlerinin çıkması bu işlemin farklı bölgelerde kullanılması imkânını da arttırmaktadır. Cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olması da önemli artılarındandır.

Hangi Bölgelerde İyi Sonuç Verir?

Yapılan işlemlerin kişide ne kadar etkili olacağına ilişkin çeşitli etkenler bulunmaktadır. Cinsiyet de bunlardan bir tanesidir. Erkek ve kadın vücudu farklı özellik gösterdiğinden etkili bölgeler de değişmektedir. Kadınlar daha çok basen, kalça ve göbek yağlanmaları ile uğraşırken erkekler karın, bel, sırt ve meme yağlanmasından şikâyet eder. Bu bölgelere özel tekniklerle yağ alımları gerçekleştirilir.

Teknolojik gelişmelerin ışığında estetik uygulamaları da çeşitlenmektedir. Kadınların şikâyetçi olduğu bir yerde kol altı yağlanmaları olup liposuction bu bölgede kullanıldığında iyi sonuçlar alınmaktadır. Kolay yağlanan çene altındaki bölgede diyet ve sporla giderilmesi çok zor olan inatçı yerlerdir. Görünümde önemli bir etkisi olması dolayısıyla bu bölgelerde estetik müdahalelere ihtiyaç duyulabilir.