Eskişehir Sağlık Müdürü Uğur Bilge, Valilik Meydanı’nda konuşlandırılan mobil tarama aracındaki sağlık personelinin mart ayı boyunca serviks (rahim ağzı), meme ve kolon kanseri taraması yapacağını bildirdi.

Bilge, yaptığı yazılı açıklamada, kolorektal kanserin kadınlar ve erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında yer aldığını kaydetti.

Bilge, "Türkiye'de en sık görülen kanserler içinde erkeklerde 4, kadınlarda ise 3. sırada yer almasına rağmen erken evrede teşhis edilmesiyle kolon kanseri tedavisinde başarılı sonuçlar almak mümkündür." ifadesini kullandı.

Kolon kanseri hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek, taramanın önemini vurgulamak ve erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğu hakkında toplumu bilinçlendirmek amacıyla 2000 yılından beri her yıl mart ayında ülke genelinde çeşitli etkinlikler yapıldığını aktaran Bilge, şöyle devam etti:

"İlimizde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) ücretsiz olarak 50-70 yaş arası erkek ve kadınlara kolorektal kanser taraması ile birlikte 30-65 yaş arası kadınlara serviks ve 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması yapılmaktadır. Mart ayı kolon kanseri farkındalık ayı kapsamında bu ay Valilik Meydanı’nda müdürlüğümüze ait mobil tarama aracımızda sağlık personelimiz tarafından her üç kanser taraması da ücretsiz olarak yapılacak."