Papatya çayının faydalarıarasında en çok öne çıkanlardan bir tanesi uykusuzluk problemine çözüm oluyor. İçeriğindekiler sayesinde sinirleri yatıştırarak rahat bir uykunun yanı sıra bronşit gibi kronik hastalıkların da çözümü olabiliyor. Peki tam olarak papatya çayı nedir? Papatya çayının faydaları nelerdir?

Papatya Çayı Nedir?

Papatya çayı aslında adı üzerinde papatya bitkisini farklı formüller ile bir nevi çay gibi demleyerek ortaya çıkan bir içecektir. Papatya çayının kökenine bakacak olursak eski mısırdan beridir çeşitli hastalıkların tedavisi için kullanıldığını görürüz. Papatya çayı içerdiği tanen, flavon glikozitleri, bisabolol, terpenler ve salisik asitler sayesinde güçlü bir antioksidan olduğu gibi rahatlatıcı bir etkiye de sahip.

Papatya Çayının Faydaları

Papatya çayının faydaları saymakla bitmez. Eski Mısır zamanlarından beridir kullanılan ve birçok hastalığın çözümü olan papatya çayı, günümüzde en sık kullanılan antioksidanlardan biridir. Papatya çayının faydaları:

•Soğuk havalarda sıkça görülen veya mevsimsel değişiklerde meydana gelen boğaz ağrılarına çok iyi geliyor. Nezle ve sinüzit gibi kronik rahatsızlıkların da önlenmesine yardımcı olduğu görülmüştür.
•Hazımsızlık gibi sindirim sorunlarının üstesinden rahatça gelebiliyor.
•Bağışıklık sistemini güçlendirerek karaciğeri çalıştırıyor.
•Birçok kişinin sorunu olan diş eti problemlerinin çözümü oluyor. Ağızdaki iltihapları önlüyor.
•Şeker hastalığından dolayı meydana gelen göz rahatsızlıklarına çözüm oluyor. Kan şekeri değerlerinin normal düzeyde kalmasını sağlıyor.
•Muhteşem bir sakinleştirici. Papatya çayının faydaları arasında en çok bilineni sakinleştirici özelliği ile uykusuzluğa iyi gelmesidir.
•Adet düzensizliğini ortadan kaldırıyor. Regl dönemlerinde oluşan kramp ve sancıların azalmasına yardımcı oluyor.

Papatya çayının faydaları olduğu gibi bazı kişilerde zararları da olabiliyor. Tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışmalı ve onun vereceği karara göre tüketmelisiniz.

Papatya Çayı Nasıl Yapılır?

Papatya çayı yapımı için ilk olarak aktarlardan kurutulmuş papatya almanız gerekmektedir. Bunu temin ettikten sonra yarım litre içme suyunu demlikte kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine 2 – 3 yemek kaşığı kadar kurutulmuş papatya atın. Ortalama 3 – 4 dakika kadar sonra çayı süzün ve keyfinize bakın. İsteğinize göre papatya çayının içine bal ve limon ekleyerek biraz daha tatlanmasını sağlayabilirsiniz.