Saç ekimi uygulaması özellikle Büyük şehirlerde İstanbul Ankara İzmir başarılı bir biçimde yapılmaktadır.  Bu konuda İstanbul başarı konusunda başı çekmektedir. Saç ekimi operasyonu öncelikle sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği ve bakanlık standartlarına uygun merkezlerde yapılması son derece önemlidir.  

Hastane koşullarında da yapılabilen saç ekim uygulamaları klinik koşullarda da yapılmaktadır.  Ancak bu noktada doğru merkezin seçilmesi ve bu işlemi yapacak olan tecrübeli hekimin başarısı bu konuda önemlidir.  Hastanın saç ekimi yaptırmadan önce bu konuyu ayrıntılı bir biçimde araştırması yapılacak olan işlemin başarı oranını belirlemektedir.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi bütünüyle saçsız kalmış veya büyük oranda saç kaybı yaşayan kişilere kendi donör bölgelerinden saç greftleri alınarak seyrek olan veya tamamen dökülen bölgeye transfer edilmesi işlemidir. Saç ekimi operasyonunda hastanın kendi sağlıklı greftleri kullanılır.  Böylelikle saç ekim işleminde ki başarı oranı maksimum düzeye çıkarılır.  Hastanın kendi sağlıklı saçlarının kullanılması reaksiyona sebebiyet vermeyeceği için herhangi bir risk teşkil etmez. 

Hastanın kendi donör bölgesinden çıkarılan greftler saç kanalına tutunmaları saç ekim operasyonunda en önemli kısımlardan biridir.  Bunun olması durumunda saç ekiminin başarılı olduğu söylenebilir.  Donör olarak kullanılan bölge ensenin üst kısmı iki kulak arasında bulunan bölgedir.  

Bu bölge bütün insanlarda saç dökülmesinin olmadığı ve sağlıklı saç greftlerinin bulunduğu bölgedir.  Dolayısıyla o bölgeden alınan saç greftleri seyrek veya tamamen dökülmüş olan bölgeye transfer edilirken donör bölgede herhangi bir iz kalması söz konusu değildir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte saç ekimi operasyonunda farklı teknikler kullanılır.  Ancak kullanılan tekniklerin çeşitliliğinin fazla olmasına rağmen yapılan işlemde mantık aynıdır.  Saç ekimi operasyonunda da hiç saçı bulunmayan hastalar veya büyük bir oranda saçı dökülmüş hastalara aynı şekilde kendi donör bölgelerindeki sağlıklı saç greftleri alınarak transfer edilir.  Alınan saç kökleri dökülmenin yoğun olduğu veya hiç saç olmayan bölgeye transfer edilir.  

Dolayısıyla ensenin üst kısmı yani iki kulak arasında bulunan bölgeden alınan saç greftlerinin gerisinde hiçbir kalmaz.  Bunun yanı sıra o bölgede dökülme yine oluşmaz.  Saçın dökülme oranı ve hastadaki seyreklik oranına bağlı olarak saç ekiminin kaç seansta yapılacağı belirlenir.  Tek bir seansta yapılan saç ekim operasyonları olduğu gibi 2 veya 3 seansta tamamlanabilen saç ekimi operasyonları da bulunmaktadır. Saç ekimi fiyatları hakkında daha fazla detaya değinelim.

Saç Ekim Fiyatları

Saç ekimi fiyatları operasyonun yapılacağı merkeze ve hekime göre farklılık içerir.  Ancak genel olarak bir maliyet düşünüldüğünde bütçeyi fazla zorlamayan fiyat aralığındadır.  Saç ekimi estetik kaygılarla yapılan bir tedavidir.  Dolayısıyla özel bir tedavidir.  Saç ekim fiyatları elbette hasta açısından önemli konulardan biridir.  Ancak daha önemli olan yapılacak işlemin başarısıdır.  

Bu nedenle en iyi merkezlerden birinin seçilmesi ve operasyonu yapacak olan hekimin bu konudaki başarısı çok daha önemlidir.  Saç ekimi fiyatları ile ilgili en doğru bilgi hekimle ilk muayene de saç analizi yapıldıktan sonra belirlenen fiyattır.  Bu nedenle saç ekim merkezini öncelikle seçip ilk muayene de hekimle yüz yüze konuşmak gerekir.

Saç Ekim Operasyonu Kimlere Uygulanır?

Saç ekim operasyonu büyük oranda saç kaybı yaşamış veya tamamen saçları dökülmüş olan kişilere yapılan uygulamadır. Saç ekimi operasyonu hastanın sağlıklı olan donör bölgeden alınan saç greftlerinin seyrelen veya tamamen dökülen bölgeye transfer edilmesi işlemidir.  Saç dökülmesi her yaşta görülebilen rahatsızlıklardan biridir. Ancak erkeklerde bu durum çok daha sıklıkla görülür.  Genellikle genetik yatkınlığa bağlı olarak gerçekleşen saç dökülmeleri günümüzde kadınlarda da yoğun olarak yaşanmaktadır.  

En İyi Saç Ekim Merkezi

Saç ekim operasyonunun en önemli konularından biri iyi bir saç ekim merkezi bulmak ve operasyonu yaptırmaktır.  Saç ekimi işlemi günümüzde cerrahi bir uygulamadır. Dolayısıyla saç ekiminin yapılacağı merkez bu noktada son derece önemlidir.  Merkezin sağlık bakanlığı standartlarına uygun olması ve saç ekimi gerçekleştirilecek olan hekimin bu konudaki deneyimi ve referansı çok önemlidir.  

https://www.smilehairclinic.com/ <-- hakkında bilgi için sitemizi ziyaret ediniz.