Özellikle ergenlik zamanlarında başlayan ve kimilerinde uzun yıllar geçmeyen sivilceler, herkesin kabusu haline geliyor. Sivilcelerden kurtulmak aslında sandığınız kadar zahmetli ve uzun süren bir süreç değildir. Sivilceler yani diğer adıyla akneler, yoğunlukla yüz, sırt ve omuz bölgesinde görülür. Sivilcelerin asıl nedeni, cildi nemsiz bırakmak ve bakımlarını düzgün yapmamaktan geçiyor. Sivilcelerden nasıl kurtuluruz? Sivilceler nasıl geçer? Gibi sorularınızın cevabını, eskisehirhaber26.com olarak araştırdık ve bulduk. Haberin devamı yazımızda.

Sivilce Nasıl Geçer?

  • Öncelikle dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Sivilcelerden kurtulmak için ilk olarak yapmanız gereken şey ne yediğinize dikkat etmeniz olacaktır. Özellikle çekirdek başta olmak üzere kuruyemiş tarzı yiyecekler, sivilceye neden olur. Bunları, hele ki ergenlik döneminde olan biriyseniz azaltmanız gerekiyor. En azından bir süre hiç tüketmemek veya çok az miktarda tüketmek, sizin yararınıza olacaktır.
  • Sivilce lekelerine çözüm olarak adlandırılan, ne olduğu belirsiz hiçbir ürünü kullanmayın. Eğer doktora gittiyseniz ve size sivilce kremi önerdiyse, onları kullanabilirsiniz. İkinci aşamada yapmanız ve dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de cildi sürekli nemli tutmanız gerekiyor. Cildiniz yağlı da olsa kuru de olsa nemlendirici krem sürmek özellikle duştan çıktıktan sonra kullanmak size fayda sağlayacaktır.
  • Dikkat etmeniz gereken bir diğer hususta terlemedir. Sivilce nasıl geçer sorusunun en güzel cevabı, cildi temiz ve bakımlı tutmaktır. Özellikle spordan çıktığınızda, yürüyüşten geldiğinizde yahut dışarı çıkıp geri evinize döndüğünüzde biraz da olsa vücudunuz, cildiniz nemlenmiş olacaktır. Sivilcelerden kurtulmak istiyorsanız, teriniz vücudunuza nüfus etmeden hemen bir duş almanız oldukça sivilce lekelerine oldukça iyi bir çözüm olacaktır.

Sivilce Lekelerine Çözüm

Sivilceleriniz zamanla geçmeye başlayacak, kimisi tamamen kaybolurken kimisi de yerini izlere bırakacaktır. Bu noktada eskisehirhaber26.com olarak bizim önerimiz, cildiye doktoruna görünmeniz olacaktır. Çünkü, sivilce lekelerine çözüm olacak satılan ve ne olduğu belirsiz sivilce kremi almanız ve kullanmanız, ilerleyen zamanlarda cildinizde daha farklı sorunlar doğurabilir. Bu yüzden sivilce lekelerinden kurtulmak için doktora görünmeniz ve en doğru bilgiyi edinmeniz sizin için iyi olur.

Kısaca toparlamak gerekirse, sivilce izlerinden kurtulmak tamamen sizin elinizde olan bir durumdur. Sabahlar kalktığınızda yüzünüzü yıkamayı, terlediğinizde duşa girmeyi, her an vücudunuzu temiz tutmayı ve çekirdek, fıstık gibi aşırı yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak kalmayı ihmal etmezseniz, kısa bir sürede sivilcelerden kurtulmuş olursunuz.