Zerdeçal Çayı Nedir?

Artık marketlerde ve çoğu yerde kolaylıkla bulunan zerdeçal, aslında bir baharat türüdür. Zerdeçal çayı için toz zerdeçal kullanımı en uygun olanıdır. Kök olarak satılan zerdeçalı evde rendelemek ve çay için hazır gale getirmek biraz zor olacağından özellikle aktarlarda satılan toz zerdeçal çayı nasıl yapılır bunu anlatacağız.

Zerdeçal Çayının Faydaları Nelerdir?

Özellikle içerdiği kurkumin sayesinde kanser hücrelerini öldürdüğü bilinmektedir. Bindir derde deva olan zerdeçal çayının faydaları nelerdir?

•Spor sonrası oluşan veya herhangi bir durumdan dolayı meydana gelen kas veya eklem ağrılarına çok iyi geliyor.
•Sınav zamanları oluşan konsantrasyon bozukluğuna ve stres gibi durumlarda oldukça faydalı.
•Antioksidan özelliği taşıyor. Bu özelliği sayesinde kuru ve mat ciltleri aydınlatarak nemlendirmeye hatta canlılık kazanmasına yardımcı oluyor.
•Zerdeçal çayının faydaları arasında hızlı kilo vermek isteyenlere de yer veriliyor. Yağ yakıcı özelliği sayesinde zayıflamak isteyenlerin sıkça tercih ettiği bir içecektir, metabolizmayı hızlandırır.
•Yukarıda da bahsedilen gibi antioksidan özelliği sayesinde vücutta oluşan ödemlerin atılmasına yardımcı oluyor ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlıyor.
•Kalp hastalıklarına yakalanma riskini en aza indiriyor.
•Kışın soğuktan veya yazın soğuk su içmek gibi nedenlerden oluşan boğaz ağrılarına iyi geliyor.

Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır?

Zerdeçal çayı hazırlamak için ilk olarak yapmanız gereken bir demlikte su kaynatmanız olacaktır. Su tamamen kaynadıktan sonra içine zencefil ve toz zerdeçal ekleyin ve 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin. Bu süre sonunda bir süzgeç yardımı ile bardağa alın ve bir miktar soğuduktan (ılıklaştıktan) sonra için. Eğer tadı size hoş gelmez veya sert gelirse içine bal ve limon ekleyebilirsiniz.

Zerdeçal çayının faydaları sadece bunlardan ibaret değil. Vücudun tümüne faydası olan zerdeçal çayı günlük bir fincan içildiğinde etkisi gösterir. Daha erken ve düzenli olarak etki görmek isterseniz sabah saatlerinde bir fincan zerdeçal çayı tüketmeye özen gösterin. Her ne kadar binbir derde deva olsa da doktora danışmadan tüketmeniz önerilmiyor. Bilmediğiniz bir alerjiniz yahut hastalığınız olabilir. Bu yüzden doktor kontrolünden sonra zerdeçal çayı tüketin.