Tiyatrosu, senfonisi, opera ve bale günleri, oda müziği ve festivalleri ile Türkiye’de kültür sanat etkinliklerinin büyük ilgi gördüğü şehirlerin başında gelen Eskişehir’de bu yıl içinde de salonlar doldu taştı. Kültür sanat etkinliklerinin lokomotifi haline gelen ve her yıl birbirinden başarılı oyunlar sahneleyen Şehir Tiyatroları, sezon içerisinde 9’u yeni olmak üzere sahnelediği 26 farklı oyun ile Eskişehirli sanatseverlerin karşısına çıktı. 344 temsil gerçekleştiren ve toplamda 110 bine yakın seyirciye ulaşan Şehir Tiyatroları, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’da gerçekleştirdiği turnelerde de kapalı gişe oynadı.

2002 yılında kurulan ve Türkiye’nin en genç profesyonel sanatçılarından oluşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası da muhteşem bir sezon geçirdi. Türkiye gündemine oturan Senforock ve Film Müzikleri konserleri başta olmak üzere Eskişehirlilere birbirinden özel dinletiler sunan Senfoni Orkestrası, gerçekleştirdiği 67 konser ile 55 bin sanatsevere ulaştı.

Eskişehirlilerin kültür sanat etkinliklerine gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “Sanatsever hemşehrilerimiz yıllardır olduğu gibi bu sene de hem tiyatro salonlarını hem de konser salonlarımızı tüm etkinliklerde doldurdular. Opera ve Bale Günleri, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali gibi önemli etkinliklerle de binlerce hemşehrimize ulaştık. Şehir Tiyatrolarımız ve Senfoni Orkestramızın etkinliklerine 165 binin üzerinde yurttaşımız katıldı. Ayrıca ESMEK Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korolarımız ile Gençlik Koromuz konserleri de büyük ilgi gördü. Eskişehirliler sanata ve sanatçıya verdiği değer ile Türkiye’de kültür sanat alanında önemli bir kent olduğunu ispat etmiştir. Kültür sanat faaliyetleri ile Anadolu’da bizim kadar turist çekebilen başka bir kent olduğuna inanmıyorum. İstanbul’dan Ankara’dan Bursa’dan, Kütahya’dan, Bilecik’ten insanlar oyunlarımızı izlemeye, konserlerimizi dinlemeye geliyorlar. İnanıyorum ki bu ilgi artarak devam edecektir. 2020 yılına da muhteşem bir başlangıç yapacağız. Bu sene yeni yılı Opera ve Bale Günleri ile karşılıyoruz. Her sene mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz Opera ve Bale Günleri Ocak ayında Eskişehirliler ile buluşacak” dedi.