Kent müzeleri kompleksinde seramik sergisi açılışı için Sibel YEŞİL ile biraya geliyoruz. Sibel hanım sizi seramik sanatçısı olarak tanıyoruz ve  uzun süredir bu sergi için hazırlık yaptığınızı biliyoruz, Sizi biraz tanıyalım ;

-1982 Eskişehir Doğumluyum. 2008 yılında başladığım Dumlupınar Üniversitesi Seramik-cam –çini programını birincilik ile bitirdim.2013 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümde fakülte 1.ci olarak mezun oldum. Dumlupınar Üniversitesinde Güzel Sanatlar bölümünde lisans öğrencilerine çeşitli dersler verdim. 2016 yılından itibaren Çağdaş okullarında Seramik öğretmenliği olarak dersler vermeye devam ediyorum. Seramik sanatına başladığından beri kişisel olarak 5 sergi açtım. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 7 kez ödül aldım. Avrupa birliği projeleri ve Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri yükseköğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulama ) projelerinde görev aldım.

 - Sibel Hanım her gün yürüdüğümüz Eskişehir sokaklarını, caddelerini, kent simgelerini serginizde yaptığınız eserlerde görüyoruz. İnsanların ardı akası kesilmeden hayatın akışında yer aldıkları bu şehirde kadınların kent yaşamı ve bu zorlulara ayak uydurmak için yaşam savaşı verdiğini seramik tabaklarında portre ve şehir algılaması içinde görüyoruz. Bize bu Seramik eserlerinde ne mesaj vermek istediniz?

-  Bu sergimde Tabak seramik çalışmamı esas aldım. Eserlerimde seramiğe kendi portremi yansıttım. Hepsinde genelde kendi duygularımı yansıttığım portelerim var.  Daha çok kadın ve sokakları işlediğim eserlerimde gerçek görüntüleri değil onların zihnimizde uyandırdığı duyguları birbiriyle birleştirerek ele aldım. Her bir eserimde temsilen kendi portrelerimi içsel duygularımın yüzüme vurduğu ifadelerle resmettim. Yaşadığımız kentin topografik şeklini ve kadın öğesini realistik izahı lekesel desenlere dökerek harmanladım. Eserlerimde yaşadığım şehrin ortasından geçen porsuk nehrini mavi renk olarak kullanırken, tema renklerimde siyah –beyaz tonları kullandım.

- Sibel Hanım bugün burada 41 eseriniz var bize mesajınız ne olacak acaba?

- Bu sergiyi 41.ci yaş günümde 41 Eser ile siz sanat severlere sunuyorum.Tüm sevdiklerime bana kattıkları ve sonsuz destekleri için teşekkür ederim. 
 Sibel Hanım Sanatın gücünün, tabiatı ve insanlığı iyileştirebilmesi dileği ile Nice mutlu yılla diliyorum.