Adını sıkça duyduğumuz göz altı ışık dolgusu, göz altı problemleri yaşayan herkes için merak edilen bir araştırma konusudur. Yaptırmalımıyım, gerçekten kapanır mı gibi bir çok sorunuzu bir seferde cevaplayalım: 

  1. Göz altı ışık dolgusu nedir? Etkisi nasıl olur?? 

Göz altı ışık dolgusu, göz altında bulunan çukurlara ve morluklara son vererek daha genç bir görünüme ve canlı bir yüze kavuşmanıza yardımcı olan bir işlemdir. Cerrahi bir operasyon gerektirmeyen gözaltı ışık dolgusu, hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıkça tercih edilen bir uygulamadır. Genellikle genetiğe bağlı oluşan göz altı torbaları, göz altı morlukları ve göz altı çukurları göz altı ışık dolgusu uygulaması ile tedavi edilebilir.  

Göz altı ışık dolgusu içeriğinde genel dolgu içeriği olan hyalüranik asit bulundurur. Hyalüranik asit vücutta üretilen bir madde olduğundan alerjik bir özelliği yoktur ve göz altı çukurlarını doldurma da ince yapısı ve içeriğindeki hyalüronik asitleri bağlayan çapraz bağlar ve mineraller sayesinde son derece etkili bir yapıya sahiptir. Bu özelliği ile gözaltı ışık dolgusu diğer dolgulardan ayrılmaktadır. 18 yaşından büyük ve ihtiyacı olan herkes göz altı ışık dolgusu yaptırmak için doğru adaydır. 

  1. Göz altı ışık dolgusu kalıcı mıdır? 

Göz altı ışık dolgusu kalıcı bir uygulama değildir. Etkinliği 1 ila 1,5 yıla kadar sürer. İçeriğinde hyalüranik asit ve mineraller ile diğer dolgulara oranla kalıcılığını daha uzun süre korur. Yapılan çalışmalara göre dolguyu yaptıran birçok aday kalıcılık süresinden memnundur. Ek olarak cilt tipine göre de kalıcılığı değişmektedir. 

  1. Göz altı ışık dolgusu yan etkileri nedir? 

Göz altı ışık dolgusu uzman doktor tarafından uygulandığında göz çevresine herhangi bir yan etki yapmayan bir işlemdir. Her dolgu sonrası olduğu gibi gözaltı ışık dolgusu sonrası da göz etrafında kızarıklık veya şişlik görülebilir fakat göz altı ışık dolgusunu diğer dolgulardan ayıran en önemli özelliklerinden biri bu yan etkilerin birkaç gün içinde tamamen kaybolmasıdır. 

  1. Göz altı ışık dolgusu sonrası şişlik olur mu? 

Göz altı ışık dolgusu uygulamasından sonraki 48 saate dek göz çevresinde şişlik görülmesi normaldir. Kalıcı değildir ve her adayda bu durum yaşanmaz, ancak buz uygulaması ve doktorun verdiği tavsiyelere uyulması bu süreci kısaltır. 

  1. Göz altı ışık dolgusu sonrası topaklanma olur mu? 

Göz altı ışık dolgusu ince yapısından ve içeriğinde hyalüranik asit sayesinde, göz çevresinde oluşacak muhtemel topaklanmaların önüne geçen etkili bir formüldür. Eğer devam eden bir topaklanma sorununuz var ise doktoruna danışmanız ve uygulanan dolgunun içerik ve yapısını gözden geçirmeniz daha doğru bir tercih olacaktır. 

  1. Göz altı ışık dolgusu sonrası morarma olur mu? 

Gözaltı ışık dolgusunun uygulandığı bölge damar ve sinirlerin yoğun olduğu bir bölgedir. Cildin hassasiyet derecesine göre morarma oranı da değişiklik gösterir fakat geçici bir yan etkidir. Morarmalar 1 hafta içinde renk değiştirerek kaybolur. Göz altı ve çevresi son derece hassas bir bölgedir ve bu işlem uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Buda olası komplikasyonları minimuma indirir. 

  1. Göz altı ışık dolgusu sonrası ödem olur mu? 

Göz altı bölgesi oldukça hassas bir yapıya sahip olduğundan bazı hastalarda işlem sonrasında hafif bir ödem görülebilmektedir. Ancak en fazla birkaç hafta içerisinde tamamen geçmektedir. Ayrıca alerjik yapıya sahip kişilerde ödem daha sık görülen bir yan etkidir ve hemen doktorunuza baş vurmanız daha doğru olacaktır.  

  1. Göz altı ışık dolgusu göze zarar verir mi? 

Göz altı çevresinde oluşan problemler için özel olarak üretilmiş olan Redensity 2 göz altı ışık dolgusu ile göz altı çukurları gözle görünür oranda düzelir. Göz altı ışık dolgusu içerisinde hyalüranik asit bulundurduğundan ve hyalüranik asit vücutta bulunan bir madde olduğundan bu işlem herhangi bir alerjik reaksiyona sebep olmadan tek seansta uygulanır. Göz altı ışık dolgusu işlemi uygulanırken iğne yerine kanül uygulanması da işlem sırasında ve sonrası oluşabilecek muhtemel yan etkileri en aza indirerek daha konforlu bir uygulama geçirmeniz sağlanır. 

  1. Göz altı ışık dolgusu ağrı yapar mı? 

Göz altı ışık dolgusu uygulama öncesinde göz altı çevresinde lokal anestezi uygulanır. Böylece ne uygulama esnasında ne de sonrasında ağrı görülmez. Ayrıca dolgu içeriğinde bulunan lokal anesteziklerde ağrının duyulmasını engeller. 

  1. Göz altı ışık dolgusu nasıl yapılır? 

-     Daha sonra aynı bölgeye lokal anestezik etkili krem uygulanır.    Yeterli uyuşma gerçekleşene kadar beklenir. 

-  İşlemin uygulanacağı bölge antiseptik solüsyon ile temizlenerek hijyen sağlanır. 

-         Kapalı uçlu kanül ile içerisinde hyalüranik asit bulunduran dolgu enjeksiyonu kemiğin üstündeki boşluğa enjekte edilir. 

-         Hastanın göz altı morlukları fazla ise mezoterapi yöntemi de işleme dahil edilir. 

-         10-15 dakika süren işlem sonrası hasta gündelik hayatına kolayca dönülebilir. 

  1. Göz altı ışık dolgusu etkileri nedir? 

Göz altı ışık dolgusu, uygulamanın hemen sonrasında büyük oranda değişimin gerçekleştiği bir estetik işlemdir. Göz altı çukurları, göz altı morlukları ve göz altı torbaları gibi estetik sorunlar ortadan kaldırılır. Yüzdeki yorgun görüntüyü yok ederek daha sıkı ve canlı bir yüze kavuşmanızı sağlar. Cildin nem ayarını dengeleyerek göz altı sorunlarını uzun vadede iyileştirir.  

  1. Göz altı ışık dolgusu sonrası ne zaman son halini alır? 

Uygulamanın etkileri hemen fark edilmektedir. Bazı hastalarda işlem sonrası ödem oluşmasına rağmen alt göz kapağındaki değişim gözle görülür hale gelir. Fakat optimum etki için 3 hafta geçmesi gerekebilir. 

  1. Göz altı ışık dolgusu eritme işlemi nasıldır? 

Göz altı ışık dolgusu, göz altı çevresi gibi oldukça hassas ve narin bir yapıya sahip bir bölgeye uygulandığından mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından uygulanması gereken estetik bir işlemdir. Bazı uzman olmayan kişilerce uygulanan ışık dolgusu, ciltte ciddi reaksiyonlara yol açabilir. Yüzeysel bir biçimde enjekte edilen dolgu maddesinden sonra ciltte uzun süre geçmeyen ödem ve morluk oluşması muhtemeldir. Bu durumlarda dolguyu eritme işlemine başvurulur. Bu işlemin de mutlaka bir doktor tarafından yapılması gerekir. 

  1. Göz altı ışık dolgusu mu botoks mu? 

Göz altı ışık dolgusu işlemlerinde hyalüranik asit içerikli dolgu maddeleri kullanılır. Hyalüranik asit cildin elastikiyetini korumada oldukça güçlü bir rol oynar. Cildin nem dengesini geri kazanması, göz altı torbaları ve morluklarının kaybolması için göz altı ışık dolgusu doğru bir tercihtir. Botoks daha çok kırışıklık ve alın çizgilerinin yok edilmesi için uygundur. Botoks göz çevresindeki kırışıklıkları açmada kullanılır. İkisi farklı ajanlardır ve farklı bir süreci tedavi ederler. Botoksun 4 ila 6 ay arasında tekrarlanması uygun iken dolgunun tekrarlanma süresi bir yılı bulabilmektedir. 

  1. Göz altı dolgusu sonrası nelere dikkat etmeliyim? 

İşlem sonrası ilk bir hafta göz çevresine oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Göz altı ve çevresi hassas ve kritik bir bölgedir ve dolgu sonrası bu bölgeye çok dikkatli davranılmalıdır. Göz çevresi temasından olabildiğinde kaçınmak son derece önemlidir. Yüz üstü uyumak ve baş önde spor yapmak da göz altı dolgusu sonrasında bir süre uygulanmaması gereken aktivitelerin başında gelmektedir. Ayrıca ilk 3 hafta göz çevresinin yoğun güneşe maruz kalmaması gerekir. 

  1. Göz altı ışık dolgusu ne kadar? Göz altı ışık dolgusu fiyatları 

Göz altı ışık dolgusu fiyatları işlem esnasında kullanılacak dolgu markasına ve uygulanan dolgu miktarına göre değişiklik gösterir. Size en uygun fiyat bilgisini öğrenmek için 02122414624 adlı numaradan kliniğimizi arayabilir, her türlü sorunuz için bize ulaşabilirsiniz.  

Özel Quartz Poliklinik 

TEL: +90 212 241 46 24 

Facebook:@quartzclinique 

Instagram :@quartzclinique 

YouTube: Quartz Clinique