Saç, kadın veya erkek fark etmeden doğru kullanıldığında estetik bir görüntü sağlar. Son dönemlerde güzel görüntünün yanına rahat kullanılan saç modelleri de tercih edilmeye başlandı. Özellikle estetik görüntüsü ve uzun süre kullanımından dolayı Afrika örgüsü bayağı rağbet görüyor. Hal böyle olunca Afrika örgüsü İstanbul için de birçok araştırma yapılıyor.

Afrika örgüsü, Afrikalı yerli kadınların çok küçük yaşlardan başlayarak saçlarını örüp kullandıkları geleneksel modeldir. Rahat ve oldukça farklı modellere sahiptir. Ancak yapımı görüldüğü kadar kolay değildir. Eğer ki modeli kullanmak istiyorsanız, Afrika örgüsü İstanbul için profesyonel bir hizmet almanız şarttır. Aksi takdirde istediğiniz bir modele ulaşmak oldukça zordur.

Afrika Örgüsü Nasıl Yapılır?

Afrika örgüsü saça sentetik saçlar eklenerek yapılan bir işlemdir. Gerçeğe en yakın olan bu saçlar, profesyonel bir teknikle saça tutturulur. İşlem sırasında herhangi bir kimyasal madde kullanılmaz. Ardından da normal örgü şeklinde ince ince örülür. Örgünün başlangıcında halka veya bağlama gibi bir durum varsa yanlış teknik uygulanmıştır. Doğru şekilde yapılan örgü, dip kısımdan saçınızla birleşir. Uzadığında kötü bir görüntü oluşmaz.

Afrika Örgüsü Ne Kadar Kalır?

Afrika örgüsünün ne kadar süre kullanılacağını modeli, saçın uzama hızı, yağlanma süresi, saçın tutuculuğu gibi etkenler belirler. En fazla etkili olan durum ise saçın orijinal uzunluğudur. Ayrıca modele göre saçın kullanım süresi aşağıdaki gibidir:

  • İnce Afrika örgüsü, 4-5 ay kullanılabilir.
  • Standart Afrika örgüsü, 3-4 ay dayanır.
  • Kalın Afrika örgüsü, 2-3 ay kullanılır.

Afrika Örgüsü Bakımı

Afrika örgüsü normal saçlar gibi yağlanmaya meyilli değildir. Bu yüzden dilediğiniz su sıcaklığında saçınızı yıkayabilirsiniz. Eklenen saçlar, kanekolon olduğundan su tutmaz ve daha hızlı kurur. Yine, saçı yıkarken kremsiz şampuanları tercih etmeniz önerilir. Şampuanı sulandırarak kullanmalısınız. Saçın diplerinde şampuan kalmamasına dikkat edilmelidir. Durulama iyi şekilde yapılmalıdır.

Afrika örgünüzü kurutmak için fön makinesine ihtiyacınız yok. Havluya sarıp 10-15 dakika beklediğiniz takdirde saçlarınız kuruyacaktır. Ayrıca saçların sürekli yıkanmasına gerek yoktur. Çünkü kullanılan sentetik saçlar yağlanmadığı gibi kir de tutmaz. Herhangi özel bir krem bakımı da uygulanmaz. Çünkü saçlar, kendi yağıyla beslenir.

Afrika Örgüsü için Yanlış Bilinen Bilgiler

Afrika örgüsü kullanmak isteyen birçok kişi, karşılaştığı bilgilerden dolayı vazgeçebiliyor. Ancak internette karşınıza çıkan birçok bilgi yanlıştır. Afrika örgüsünün kullanımıyla, bakımıyla veya zorluğuyla alakalı dolaşan yanlış bilgilere gelin hep birlikte bakalım. Böylece doğru bilgilerin ne olduğunu görelim.

Afrika Örgüsü Saça Zararlıdır

Afrika örgüsü saça herhangi bir zarar vermez. Çünkü saçın yapımında kimyasal maddeler kullanılmaz. Hatta kullanılan süre boyunca saçınıza jöle, köpük, sprey ve şekillendiriciler gibi malzemelerden uzak kalırsınız. Eğer ki, saçınızda yağlanma probleminiz varsa sürekli yıkamaya gerek duymayacağınız için sorununuzu çözebilirsiniz.

Saçlar Temizlenmez

Kullanılan saçlar, doğal saçlarınız gibi yıkanabilir. Bu yıkamada normal şampuanınızı kullanmanız yeterlidir. Parçalara ayırarak yıkadığınız örgüleriniz, en az orijinal saçlarınız kadar temiz olur. Yine, ekstra saç kremi, maskesi gibi ürünlere ihtiyaç duymayacağınız için de ekonomik olarak sizi zorlamaz. Yani, saç bakımınız için fazla para harcamazsınız.

O Örgüler Saçlarını Kopartır!

Yanlış bilinen bilgilerden biri de örgülerin saçları koparttığıdır. Normal bir insanın saçı günde 100 tel kadar dökülür. Afrika örgüsünde ise dökülen saçlarınız yere düşmez. Saçlar, örgülerin arasında kalır. Bu yüzden örgülerinizi açmaya başladığınız zaman normal bir dökülmeden daha fazlasını görürsünüz. Yaşanılan durum, saçlarınızın bir günlük dökülmesi değildir. En az 3-4 aylık biriken dökülmüş saçlarınızdır!

Örgüden Sıkılınca Saçını Kazıtmak Zorunda Kalırsın

Böyle bir durum söz konusu değildir. Afrika örgülerinizde kimyasal madde yoktur. Nasıl ki, orijinal saçınızı ördüğünüzde açabiliyorsunuz aynı şekilde Afrika örgülerinizi de açabilirsiniz. Burada sadece daha fazla örgü açmak zorundasınız. Ancak vaktiniz olduğunda saç açmayı seven arkadaşlarınızla sorunu kısa sürede çözebilirsiniz.

Afrika Örgüsü Kullanmak Zordur

Aksine, Afrika örgüsü kullanmak son derece kolaydır. Çünkü kullanılan sentetik saçlar, normal saçlarınıza göre daha hafiftir. Yine, normal saçınıza uyguladığınız işlemlerden sonra saçınız hava nedenlerinden dolayı hemen bozulabilir. Ancak Afrika örgüsünde böyle bir durum yoktur. Kısacası, hem havalı bir görüntü yakalamak hem de saçımla uğraşmak istemiyorum diyorsanız modeli denemelisiniz!

Kaynak: https://www.milligazete.com.tr/haber/11064042/son-gunlerde-unlu-isimlerin-de-tercihi-olan-afrika-orgusu-nedir