Annelik estetiği ,hamilelik ve doğum ile birlikte vücutta oluşan değişikliklerin, gebelik öncesindeki görüntüsüne kavuşmasını hedefleyen kombine ameliyatlar bütünüdür. Genel olarak uygulanan yöntemler meme, liposuction ve karın germe ameliyatlarıdır. Kişinin vücut yapısına göre bu bölgelere uygulanacak işlemler değişiklik göstermektedir. Çünkü her kadının vücudunda farklı hasarlar oluşur ve kişiye özel yöntemler tercih edilir.

Hamilelik ile birlikte kadın vücudunda memelerde büyüme, karın bölgesinde genişleme ve çatlak meydana gelmesi, bacak, sırt ve bel bölgesinde fazla kilo ile yağ artışı ortaya çıkmaktadır. Annelik sürecinde meydana gelen kalıcı hasarları , gebelik öncesi haline dönüştürmek hedeflenmektedir.

Sağlıklı bir gebelikte anne adayının kilo alması olağan bir durumdur. Kimi zaman bu kiloları vermek zaman alsa da, teknolojinin sunduğu imkanlarla artık daha kolay hale gelmiştir. Her ne kadar diyetisyenler tarafından kişiye özel diyetler hazırlansa da eski formuna dönmek her zaman mümkün olmamaktadır. Spor ile üstesinden gelinemeyecek vücut deformasyonları zamanla kabusa dönüşebilmektedir. İşte Mommy Makeover ameliyatı tam da bu süreçte tercih edilmektedir.

Annelik estetiği (Mommy Makeover) nasıl uygulanır?

Bu uygulamanın nasıl yapıldığı pek çok kişi tarafından merak edilirken, sizlere konu hakkında en net bilgileri hazırladık. Gebelik sürecinde yaşanan deformasyonlar bireysel farklılıklar gösterebilmektedir. Bu nedenle uygulanacak yöntemler öncesi doktor tarafından gerekli inceleme ve planlama yapılarak hareket edilir.

Annelik estetiği uygulaması operasyonu uygulanırken, hastalar için genel anestezi uygulanır ve ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. Ameliyat süreci ve uygulanacak operasyonlar değişkenlik göstermektedir.

Ameliyat ortalama 5-6 saat sürmektedir. Öncesinde hastanın tahlilleri yapılarak, anestezi doktoru tarafından gerekli değerlendirmeler yapılır. Ameliyat öncesinde hastanın deforme olan vücut bölgelerinin resmi çekilir ve planlama bu verilere göre yapılır.

Daha fazla bilgi için:

https://www.ozanbalik.com/annelik-estetigi/