Eğer yeni bir araba satın alacaksanız ve bu alacağınız araba ikinci el bir araba olacaksa, satın almadan önce ihmal etmemeniz gereken hususlar vardır. Bu hususların başında araba ekspertiz gelmektedir. Yeni bir araç satın almadan önce arabayı çıplak gözle incelemek, aracın ne kadar temiz ve kullanılabilir durumda olduğunu tespit etmek için yeterli değildir. Bu yüzden oto ekspertiz şarttır. Oto ekspertiz sayesinde aracın geçmişte geçirdiği kazalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir, değişen orijinal parçalardan haberdar olabilir, motor sağlığının ne durumda olduğunu öğrenebilir ve yakın tarihte değiştirilmesi gereken parça veya parçalar varsa bunları kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Oto ekspertiz hizmeti sonucunda aracın fiziksel ve mekanik durumunu tüm detaylarıyla belirten bir rapor hazırlanır. Bu oluşturulan oto ekspertiz raporu aracın yeni alıcısı için oldukça önemlidir ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Aksi takdirde araçta bir sorun olması ve bunun fark edilmemesi sonucunda aracın yeni sahibi yakın tarihte veya ilerleyen tarihlerde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilir.

Araba Ekspertizi Neden Önemlidir?

Araba ekspertizinin neden önemli olduğu sorusu, her yeni ikinci el araç satın alma hazırlığında olan müşterilerin aklında olan bir sorudur. Araba ekspertizi sayesinde ikinci el bir araç satın almadan önce o aracın mekanik aksamlarında bulunan sorunlardan geçmiş hasar kaydına kadar derin bir bilgi sahibi olursunuz. Satın alacağınız aracın ilanında aracın temiz ve hasarsız olduğunu görebilirsiniz ancak ilanlara tam anlamıyla güvenmemek gerekir. Araç sahipleri ilanlarda veya yüz yüze görüşmelerde aracın temiz olduğunu ne kadar belirtseler de oto ekspertiz kontrolleri sonucunda istenmeyen birçok sorunla karşılaşılabilir. Oto ekspertizin önemi de burada kendini gösteriyor, teknik kontroller sonucunda oluşturulmuş rapor ve tespit edilen hasar kayıtları sonrasında satın alacağınız aracın hangi fiyat aralığında olması gerektiğini de kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Araba ekspertizi hizmeti alacağınız servisin tüm kontrollerinde tarafsız ve temiz sonuçlar sunması da oldukça önemlidir. Aracın tüm sorunlarının ve değişmesi gereken parçaların şeffaf bir şekilde ekspertiz raporunda belirtilmesi gerekir. Uyanık araç sahipleri, araçlarında var olan problemleri kapatmak ve masraflardan kaçınmak için sizi tanıdıkları ekspertiz noktalarında yönlendirebilirler. Karşı tarafın tavsiyesi üzerine gideceğiniz araba ekspertiz servislerinin güvenilir ve temiz sonuçlar vereceğinden emin olarak gitmekte fayda var. Ayrıca gideceğiniz her ekspertiz servisi hakkında araştırma yapmanın da yararı olacaktır.

Araba Ekspertiz Hizmetinde Neler Kontrol Edilir?

Araba ekspertizinin önemi kendini en fazla ikinci el bir araç satın almadan önce gösteriyor. Autoking’den kolaylıkla ve güvenilir bir şekilde faydalanacağınız araba ekspertizi hizmeti sayesinde, yeni bir araç sahibi olmadan önce o araç hakkında en detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Araba ekspertizi sırasında araçta çeşitli kontroller uygulanır. Bu kontroller arasında:

  • Boya kontrolü
  • Mekanik ve motor kontrolü
  • Yanal kayma testi
  • Dyno testi
  • Süspansiyon testi
  • Fren testi
  • Diagnostik test
  • Akü testi
  • OBD beyin testi
  • Amortisör testi
  • Airbag kontrolü
  • İç aksam kontrolü
  • Tramer sorgulama

Gibi çeşitli test ve kontroller bulunuyor. Tarafsız ve güvenilir bir araba ekspertiz hizmeti için, içiniz rahat bir şekilde Autoking’i tercih edebilirsiniz.