A Milli Takım’ın yıldız forveti ve son dönemlerin formda isimlerinden biri olan Serdar Dursun, A Milli Takım’ın UEFA Uluslar Ligi maçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. İyi bir çıkış yakaladıklarını ve tekrar bir üst kademe yükselmek istediklerini belirten Dursun, grup genelinde güçlü olduklarını ve bu nedenle 6’da 6 yapıp grubu lider tamamlamak istediklerini belirtti. Özellikle Bahsegel istatistiklerinden ötürü takımın favorileri arasında yer alan Dursun, son maçlarda önemli istatistikler sergiledi ve neredeyse her maçta takımına gol katkısı sağlamayı başardı.

Takımın hem tecrübeli hem de yıldız ismi olan Serdar Dursun, Lüksemburg maçı öncesi Prens Henri Stadı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve karşılaşmaya, aynı zamanda kendi formuna dair önemli açıklamalarda bulunan Serdar Dursun, tabiri caizse kamuoyuna güven aşıladı. A Milli Takım’ın bu sezon UEFA Uluslar Ligi’nde bir üst lige çıkma başarısı yakalayacağından hiçbir şüphesi olmadığını belirten Dursun, bu konuda da takıma her türlü katkıyı vermek amacıyla var gücüyle çalışacağının altını çizdi.

Genel manada takım çalışmalarının çok iyi gittiğini ifade eden Serdar Dursun; “Bugün milli takım olarak 14. günümüz. Genç kardeşlerimiz kampa katıldı. İkide iki yaptık, inşallah bu iki maçı da Allah'ın izniyle kapatıp, güzel bir şekilde kampı bitirmek istiyoruz.” ifadeleriyle, kamp genelinde ortamın çok iyi olduğunu ifade etti.

Serdar Dursun, A Milli Takım formasının ne kadar kıymetli ve kutsal bir forma olduğunu belirtirken, bu formanın kıymetini bilmek adına sıkı bir çalışma içerisinde olduğunu sözlerine ekledei. Dursun açıklamalarının devamında; “Genç arkadaşlar gibi şanslı değilim. Milli takıma biraz geç katıldım, neredeyse 30 yaşımdaydım. Gayet mutluyum, ay-yıldızlı formayı giymek her Türk'ün hayalidir. Bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hocamız görev verdiği takdirde sahada olmak, takıma katkı sağlamak istiyorum. Şu ana kadar gayet olumlu geçiyor. 6 maçta 6 gol attım. İnşallah daha çok gol atarım.” ifadelerine yer verdi. Milli takıma her ne kadar geç katılmış olsa da gol katkısı vermenin kendisi adına çok önemli olduğunu ve bu yaştan sonra dahi her fırsatta milli takımda olup gol katkısı vermek adına elinden geleni yapacağını belirtti.

A Milli Takım’da son dönemde özellikle hücum bölgesinde yaşanan oyuncu fazlalığı ve rekabet ortamının giderek artıyor olması, Serdar Dursun’un da zaman zaman forma bulma konusunda sorun yaşamasına neden olabileceği yönündeki soruya; “Kaliteli forvetler var. Burak Yılmaz milli takıma çok güzel hizmetler verdi ve bıraktı. Kalan oyuncularla devam ediyoruz. Enes gayet kaliteli, İspanya'da gayet güzel işler yapıyor. Birkaç arkadaş daha var. Tabii ki forma rekabeti, hocamız bazen tek, bazen çift forvet oynamak istiyor. Hocamız kime şans verirse o elinden geleni yapar. Burası milli takım, burada egolu bir durum olmaz. Herkes birbirinin katkı sağlamasını ister. Ben de öyleyim. İnşallah hepimiz milli takıma katkı sağlarız.” sözleriyle yanıt veren Dursun, yaşanan forma rekabetinin herhangi bir öneminin olmadığını, asıl önemli olan noktanın A Milli Takım düzeyinde alınan galibiyetlerin olduğunu belirtti.