Bir evliliğin sonlanması ve eşlerin fiilen artık birbirleri arasında yasal bir bağın kalmaması ile birlikte boşanma eylemi gerçekleştirilir. Eşlerden biri veya her ikisi de boşanmaya karar verdiği zaman, konuyla ilgili görevli mahkeme ilgilenerek süreci yönlendirir. Boşanmaların, Medeni Kanun’a göre birçok farklı ve geçerli sayılabilecek nedeni olabilir. Zina, canını kast etmek, akıl hastalıkları, bir eşin diğerini terk etmesi, fiziksel görünüşü ile dalga geçmesi, çalışmamak, eşine para vermemek veya parasına el koymak gibi birçok farklı neden boşanma sebebi olarak ele alınır. Elbette ki boşanmayı istemekteki nedenlerin herhangi bir kalıp içerisinde sınırlandırılması mümkün olmadığından, boşanmak isteyen taraf veya tarafların, geçerli ve haklı sebepleri olması gerekir. Bu sayede boşanma daha sorunsuz ve hızlı gerçekleşebilir.

Boşanmak İçin Neye İhtiyacınız Var?

Boşanma davaları, diğer birçok hukuk davası gibi karmaşık ve içerisinde teknik bilgiler barındıran davalardır. Eğer boşanmak için Nişantaşı avukat ile iletişime geçerseniz, çok daha avantajlı bir süreç ile davanızı sonlandırabilirsiniz. Aksi halde herhangi bir avukat kullanmamak, sizin süreç içerisinde istediklerinizi ve hak ettiklerinizi alamamanıza yol açarak, zor durumda kalmanızı sağlayabilir. Bir Nişantaşı boşanma avukatı ile anlaştığın takdirde, öncelikle bir hazırlık aşamasına girersiniz. İlk olarak yapacağınız bu hazırlık kısmı, sizin davanızın gidişatını belirleyecek ve en sağlıklı şekilde süreci yönetmenizi sağlayacak. Neden boşanmak istediğinize dair nedenler hazırlanarak, bunları destekleyici unsurları bir araya toplayabilmeniz için yeteri kadar zamanınız olacaktır.

Daha sonraki süreçte dilekçe kısmına gelerek, ekonomik ve sosyal durumları ispat eden ve dava sonunda nafaka ile tazminatların belirlenmesi açısında büyük rol oynayan belgeler bir araya getirilir. Tüm bu gerekli unsurlar yapıldığı takdirde yargı aşamasına geçilerek, söz konusu boşanma durumu yargıç tarafından değerlendirilir, tanıklar dinlenir, belgeler incelenir ve bir sonraki adım için karar verilecek duruşma günü belirlenir. Geçerli olacak olan son karar, duruşma ile yargıç tarafından ilan edilir. Taraflara son durum tebliğ edilerek, her iki tarafa da alınan karara itiraz edebilmeleri için bir iki haftalık bir süre tanınır. Bu süreç içerisinde yargıcın kararına itiraz edilebilir ve istinaf yoluna gidilebilir.  Eğer taraflar arasında anlaşmazlık yok ise süreç iki hafta sonra tamamlanır.