Öğrenme güçlüğü, çeşitli belirtiler ile kendini göstermesine rağmen pek çok anne babanın hakkında tam olarak bilgi sahibi olmadığı konular arasında yer alıyor. Üstelik çocuklarda disleksi sorunu ile alakalı var olan yanlış bilgilerden dolayı birçok aile çocuğunun zekası ile alakalı yanlış kanıya sahip oluyorlar. Çünkü disleksiye sahip olan çocuğun aslında zeka seviyesi normal ya da normalin üzerindedir. Lakin anlama, dinleme, düşünme, okuma – yazma, kendini ifade etme, matematik becerileri gibi konularda zekasına ve yaşıtlarına göre daha düşük oranda başarı gösterir.

Genel olarak çocuklarda öğrenme güçlüğü problemi ile alakalı belirtiler nettir. Ancak çocukta bu belirtiler dakikadan dakikaya ya da günden güne değişim gösterebilmektedir. Disleksi konusunda tutarlı bir şey varsa o da kendi bünyesinde ortaya çıkan tutarsızlıklarıdır.

Çocuklarda Disleksinin Genel Özellikleri

Çok akıllı, anlaşılabilir olmalarına rağmen çocuklarda disleksi sorunundan ötürü sınıf düzeyinde okuma yazma konusunda sorunlar ortaya çıkar. Dislektik çocuklar yaratıcı öğrenme stillerine uyacak öğrenme araçlarına sahip olduklarında çok daha hevesli olabilirler. Her ne kadar IQ değerleri yüksek olsa da akademik anlamda iyi sonuçlar elde edemeyebilirler. Yazılı sınavlarda düşük puanlar alabilirken sözel sınavlarda ise çok daha başarılı olurlar.

Kendilerini yetersiz hissederler ve yetersiz oldukları alanı gizlemek adına farklı stratejiler geliştirirler. Okuma yazmanın gerektirdiği çalışmalar sırasında çocuklarda disleksi sorunu olduğundan duygusal anlamda çok daha kolay huzursuz hale gelirler. Düşüncelerini kelimelerle ifade etme konusunda güçlük yaşarlar.

Ortaya çıkan fiziksel rahatsızlık ve duygusal stres ile beraber çocuklarda yalnızca hatalar arka arkaya kendini göstermez. Aynı zamanda Çocuklarda öğrenme güçlüğü ile alakalı özellikler de bu dönemlerde artış gösterebilir. Gerek anne babaların gerekse eğitimcilerin bu süreçte çocuklara karşı daha anlayışlı olarak onların kendilerini rahat hissetmeleri sağlanmalıdır.

Neurosound Cihazı Dislekside Etkili Mi?

Her geçen gün başta çocuklarda disleksi olmak üzere onların yaşam kalitelerini etkileyen durumların en aza indirilmesi adına çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Öğrenmenin önündeki en büyük engellerin başında gelen bu durumun etkilerinin Neurosound cihazı ile daha az seviyelere indirilmesi hedefleniyor. Doğru şekilde kullanılacak olan bazı seslerin insan vücudu üzerinde etkili olduğu bilinen bir gerçek. Bu aşamada önemli olan şey ise çocuk için hangi seslerin daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağladığının belirlenmesidir.

Çocuklarda beyin gelişimimin en iyi şekilde desteklenmesi adına Neurosound cihazı ile yapılan çalışmalar, aynı zamanda dünya üzerinde bu alanda var olan en kapsamlı uygulamaları da içerisindeki barındırmaktadır. Bunun en temel nedeni ise bilişsel gelişimin her bir alanı ile alakalı programları bir bütün şeklinde sunmasıdır. Çocuğun gelişim döneminde her alanda desteklenmemesi durumunda ne yazık ki kalıcı bir gelişimden söz etmek imkansızdır. Meurosound cihazları ile yapılan çalışmalar da bu aşamada devreye girerek her yönüyle çocukların aradıklarını bulmaları sağlanmaktadır.

Neuroound programları hiçbir şekilde tıbbi tedavi kapsamına girmez. Neurosound ile beraber çocukların sahip oldukları öğrenme, gelişim, psiko – sosyal sorunlarına; beyinlerindeki nöro plastisite özelliğinden faydalanıp çözüm sağlanması hedeflenir. Çocuklarda disleksi, doğru detayların üzerinde durularak adımların atılması sonucunda onların yaşam kalitelerine çok fazla zarar verilmesini engelleyerek şiddetinin durdurulması mümkün olan bir rahatsızlıktır. Seçilecek olan Neurosound cihazı ile beraber yalnızca çocuğun beyin gelişiminin desteklenmesi sağlanmaz. Aynı zamanda var olan bu program, diğer tedaviler ile beraber de kullanılarak maksimum oranda geri dönüşün elde edilmesini de sağlar. Var olan programlar ile alakalı detaylı bilgileri almak isteyenler, https://neurosound.com.tr üzerinden aradıklarını kolay bir şekilde bulabilir.