Dişlerde tıpkı cilt ya da bir sünger gibi gözenekler vardır. Her tür yiyecek ve içecek bu gözenekler tarafından emilir. Şarap, koyu renkli meyve, kahve ve sigara dişlerin lekelenmesinde son derece büyük etkiye sahiptir. Zaman içinde dişlerin doğal rengi bu lekelenmeler nedeniyle koyulaşır. Aktif bir diş beyazlatma uygulanmadığı sürece bu lekeler kendiliğinden kaybolmaz. Düzgün bir şekilde formüle edilen diş beyazlatma jelleri dişlerin gözeneklerindeki lekelerin dışarı çıkarılmasını sağlar.

Dişlerin agresif bir şekilde fırçalanması kadar doğru olmayan yöntemlerle ya da ürünlerle diş beyazlatma yapılması da dişlere zarar verebilir. Ancak uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından gerçekleştirildiği sürece profesyonel diş beyazlatma yöntemlerinden optimum fayda sağlanabilir. Diş beyazlatma İstanbul ve tüm illerimizde yoğun ilgi gören, etkili diş beyazlatma prosedürlerinden biridir. Dr. Sait Gezer diş beyazlatma ve diğer gereksinimlerinizde başvurabileceğiniz deneyimli ve başarılı bir diş hekimidir. En etkili sonuçları elde etmenizi sağlayacak yöntemler için Dr. Sait Gezer ile iletişime geçebilirsiniz.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma mı Ev Tipi Diş Beyazlatma mı?

Profesyonel diş beyazlatma, daha parlak ve beyaz bir gülümsemeye sahip olmak için genellikle verimli, güvenli ve etkili bir seçimdir. Ancak; maliyet, yaşam tarzı alışkanlıkları ve kapsamlı bir ofis içi tedavinin mi yoksa evde hasta tarafından uygulanacak bir tedavinin mi daha iyi bir seçim olduğu da dahil olmak üzere dikkate alınması gereken pek çok etken vardır.

Diş beyazlatma için kullanılan iki ana ürün hidrojen peroksit ve karbamid peroksittir. Yüzey seviyesindeki lekeleri mekanik olarak çıkarmak için aşındırıcı bir bileşen kullanan beyazlatıcı bir diş macununun aksine, bu beyazlatıcı maddelerin içindeki oksijen molekülleri diş lekelerinizi moleküler düzeyde zayıflatır.

Birçok tezgah üstü (OTC) beyazlatma ürünü de bir tür peroksit kullanır. Bunlarla profesyonel diş beyazlatma arasındaki fark kimyasal konsantrasyonlarıdır. Ofis tipi diş beyazlatma prosedüründe çok yüksek oranda hidrojen peroksit kullanılır. Çünkü dişleri izole etme imkanı vardır. Hastanın diş etlerini korumak için özel bir bariyer kullanılır. Aksi takdirde peroksitin diş etlerine bulaşması ve onları yakması gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma tedavileri tipik olarak birkaç kısa randevuda tamamlanır, ancak  uygulamanın kapsamı ve süresi her hasta özelinde değişebilen benzersiz ihtiyaçlara bağlı olacaktır. 15 ila 30 dakikalık sürelerle dişlere diş beyazlatma ajanı uygulanır. Tüm randevu bir  ila bir buçuk saatte tamamlanmalıdır.

Dişlere yalnızca yüksek konsantrasyonlu hidrojen peroksit jeli uygulanabileceği gibi hidrojen peroksit LED, UV veya halojen gibi yüksek yoğunluklu bir ışıkla da birleştirilebilir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

  • Diş hekiminiz, dişlerinizin mevcut rengini belirlemek için bir diş rengi tablosu kullanacaktır. Beyazlatmadan sonra gülümsemenizin kaç ton daha açık olabileceği hakkında bilgi verir ve elde etmek istediğiniz sonucu sorar.
  • Daha sonra dişi cilalar ve kalan plakları temizler.
  • Diş beyazlatma ajanının diş etleriniz, yanaklarınız veya diliniz gibi ağzınızın etli kısımlarına temas etmemesini sağlama amacıyla ağzınızı açık tutmak için aletler kullanır. Ayrıca, diş eti çizgisi boyunca bir bariyer yerleştirir.
  • Daha sonra dişlere diş beyazlatma ajanını uygular ve belirli bir süre bekletir. Bu aynı zamanda eğer tedavinin bir parçasıyla ışık aktivasyonunun da kullanılacağı zamandır.
  • Süre sonunda dişlerde elde edilen ton kontrol edilir. Gerek görülürse uygulama tekrarlanır.
  • Beyazlatma işlemi tamamlandıktan sonra ağız çalkalanır. Diş hekiminiz olası hassasiyeti azaltmaya yardımcı olacak florür uygulayabilir.
  • Dişlerin istenilen tona sahip olup olmadığı kontrol edilir.

Dişlerde elde edilen beyazlığın korunması için özellikle hassasiyetin olduğu tedavi sonrası erken dönemde yaşam tarzı alışkanlıkları gözden geçirilmeli, dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyecekler ve içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.

Diş hekiminiz, lekelerinizin ciddiyetine ve diş hekiminizin dişlerinizin kaç ton daha beyaz olabileceği konusundaki düşüncelerine bağlı olarak, genellikle bir veya iki randevuda ofis içi beyazlatma tedavilerini tamamlayabilir. Her seans genellikle en fazla 60 ila 90 dakikadır.

Ofis tipi diş beyazlatma daha hızlı ve pratik sonuçlar alınmasını sağlasa da ev tipi diş beyazlatma da doğru hasta için tercih edilir ve hasta tarafından doğru şekilde uygulanırsa etkili sonuçlar almak mümkündür. Diş hekimleri gülümsemenin yakın zamanda lekelenmeye eğilimli olduğunu düşünürse ofis tipi diş beyazlatma uygulamasını ev tipi diş beyazlatma ile kombine edebilir.

Beyazlatma sonuçlarınızın hayal ettiğiniz ışıltılı gülümsemeye ulaşıp ulaşmadığını birkaç faktör etkiler. Beyazlatıcı maddeler plak ve birikintilere nüfuz edemez. Boşluklu veya kökleri açıkta olan bir dişe beyazlatma işlemi uygulanması rahatsızlığa ve hassasiyete neden olabilir. Ofis içi beyazlatmadan önce bir kontrol ve profesyonel temizlik şarttır. Yine de hiçbir diş beyazlatma tedavisinin sağladığı beyazlık sonsuza kadar sürmez. Ama yine de inci gibi beyazlarınızın önümüzdeki aylar ve yıllar boyunca ışıl ışıl parıldamasını sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapmak istemeniz çok doğal. Bunun için uzmanlar; sıkı bir ağız bakımı rutinine devam etmenizi, diş hekimi kontrollerinizi aksatmamanızı, dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyeceklerle kahveyi, kırmızı şarabı ve sodayı tüketmemenizi tavsiye etmektedir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, dişler nasıl beyazlar içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.