Yazın gelmesiyle beraber açılan düğün sezonunda her gün onlarca çift evleniyor. Bu unutulmaz günü unutulmaz bir tatil ile taçlandırmak isteyenler ise düğünleriyle beraber bir de balayı tatili planlıyor. Balayı tatili denildiğinde beş yıldızlı otellerde lüks bir tatil sürmek ilk akla gelen tatil şekli olurken son dönemlerde kiralık villa tatili gündeme geldi. Otel, kiralık villa ve yurtdışı tatilleri arasından çiftler, kendilerine en cazip gelen balayı tatiline yönelmeye başladı.

Kiralık Villa Tatili

Kiralık villalar kişilere ev konforu sunması ve kişilerin baş başa kalmasına olanak tanıması ile popülerdir. Çiftler kendilerine ait havuzu bulunan havuzlu villa seçeneklerinden günlük veya haftalık kiralamalar yaparak romantik bir tatil yapma imkanı bulur. Havuzlu özelliğinin yanı sıra villanın doğa içinde yer alması, bahçeli ve jakuzili olması villaya lüks özellikler kazandırır. Muhafazakar balayı villaları ise sağladıkları mahremiyet ile gözlerden uzak bir balayı tatili yapmak isteyenler için kıymetli hale geldi. Villalar iki kişilik olabildiği gibi geniş aileler için ayrılan villalar da balayı villası olarak kiralanabilir. Bu sayede çiftler çocuk havuzlu gibi ek özelliklere sahip villalarda dilerlerse yazlık niyetine kiralama yaparak uzun bir balayı tatili yaparlar. Balayı tatiline evcil hayvanları ile gitmek isteyen çiftler evcil hayvan kabul eden villalarda ailecek bir arada konaklayabilme imkanı bulur.

Güvenilir villa kiralama sitelerinde yapılan kısa araştırmalar sayesinde çiftler güzel bir tatil planlarlar. En iyi villa kiralama sitesi kapsamında yapılan işlemler sayesinde konforlu adreslere erişebilir, ucuz kiralık villa seçenekleri sayesinde ekonomik bir balayı tatili yaparlar.

Lüks Otel Tatili

Türkiye’nin birçok yerinde bulunan lüks oteller, balayı tatili için akla gelen diğer seçenektir. Özellikle her şey dahil seçenekleri ile çiftler tüm gün boyunca yemek ve içecek servisiyle karşılaşır. Beş yıldızlı oteller balayı tatilleri için ön plana çıkarken bazı otellerin balayı süitleri bulunur. Süitler diğer odalara göre daha geniş ve daha pahalıdır. Bazılarının içerisinde jakuzi yer alır. Balayı tatili için yüksek bütçe ayıran ve otel konaklamasını seven çiftler için lüks otel tatilleri önerilir. Antalya ve Muğla otel tatili için sıklıkla tercih edilen illerdir.

Yurtdışı Tatili

Balayı tatilini özel kılmak isteyen çiftlerin bir diğer tercihi ise yurtdışı tatilidir. Özellikle Maldivler ve Karayipler balayı tatili için popüler adreslerden oluyor. Yüksek bütçe gerektiren tatiller olduğundan bazı çiftler düğün tarihlerini belirler belirlemez erken rezervasyon ile gerekli tatil planlamalarını yapar. Bu iki adres dışında Avrupa ülkeleri de birçok çift için cazip gelir. İtalya, Fransa ve İspanya gibi popüler Avrupa ülkelerinde yeni yerler keşfederek tatillerine farklı dokunuşlar katarlar. Balayı tatiline yeni maceralar eklemek isteyenler için yurtdışı tatilleri cazip tatil seçenekleridir.