. Fakat okul tek başına yetersiz kalabilmektedir. Çocukların farklı becerilerini geliştirmek veya kapasitelerini keşfedip ortaya çıkarmak isteyen ebeveynler onları bu tür oyunlara sevk edebilmektedir. Bu oyunlardan faydalanan ebeveynler çocuklarının görsel zeka, hafıza gelişimi, stratejik düşünme ve davranış becerilerini zeka oyunlarıyla geliştirebilirler. Zeka veya akıl oyunlarını ise oyunlara.com zeka oyunları platformunda bulabileceğinizi ayrıca not edelim.

Zeka oyunları arasında insanları zorlayan, mantıklı düşünmenin yanı sıra çevik ve seri olmayı öğreten bir oyunu sizlerle paylaşmak ve tanıtmak istiyoruz. Oyun ismi ile müsemma bir oyundur: Dünyanın En Zor Oyunu. Oynamak için Dünyanın En Zor Oyunu sayfasına giriş yapabilirsiniz.

Oyun oynamayı bir hayat tarzı haline dönüştürmüş çocuk veya kişiler dahi dünyanın en zor oyununda eminiz çok zorlanacaktır. Bazen bu zorlama sinir bozucu bir hal dahi alabilir. İşte hem mantıki düşünme ve hem de sabrı bize öğreten bu oyunu şiddetle tavsiye ediyoruz. Sol taraftaki kutuyu tüm birbiri ile senkronize ve hareketli engelleri aşarak, sağ taraftaki alana taşımanız isteniyor. Problem büyük. Fakat zeka oyunlarının mantığını burada tam da bulabiliyoruz. Problem çözme yetimizin gelişmesi ve özellikle hızlı şekilde karar verme ve hareket etme davranışını gösterebilme noktasında bu oyun önemlidir. Yön tuşları ile sol kısımdaki kutuyu sağ bölüme taşıyabilecek misiniz? Taşıyorsanız sorun yok. Lakin ilerleyen bölümlerde oyun çok ama çok zorlaşacaktır.

Tarihi çok eskilere dayanan bir diğer zeka oyunu da mangala’dır. Orta Asya menşeili bu oyun ilk olarak taş yerine tohumlarla oynanmış ilginç bir zeka oyunudur. Strateji ve mantık oyunu olan Mangala oyununda 12 kuyu vardır ve her kuyuya 4 taş konular oyuna başlanır. 12 kuyu 12 ayı, 4 taş ise 4 ayı sembolize ediyor. Ayrıca büyük kuyular vardır ki buna hazine adı da verilir. Mangala oynamanın belirli şartları vardır. Mangala Oyna platformunda mangala oynama ile ilgili kuralları bulabilirsin. Bu zeka oyunu oynandıkça yeni taktikler geliştirmeye açık güzel bir mantık oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Mangala oynamak için daha ne duruyorsun?

Dünyanın en zor oyunu, Mangala gibi zeka oyunlarının yanı sıra onlarca zeka oyunu ve diğer çocuk oyunları için www.oyunlara.com adresini tavsiye ediyoruz. Oyun oynamak için Oyunlara.Com size yeter!