Tantuninin tarifi ve bizzat lezzetinin kökeni Mersin’dir. Kerebiciyle, Anamur muzuyla, Silifke yoğurduyla popüler olan Mersin denince lezzet olarak akla ilk gelen şey tantunidir. Bu güzel şehire bir kez olsun gelmiş olan kişi mutlaka bu nefis lezzeti yemiştir. Tantuninin bu şehirdeki önemi ve lezzeti başka hiçbir yerde bulamayacağınız türdendir.Peki bu enfes lezzet Mersin’de nerede yenir? Gelin birlikte en iyi tantuni yenilecek mekanları sıralayalım ;

l Kral Tantuni

l Göksel Tantuni

l Yaprak Tantuni

l Özkan Tantuni

l Mert Tantuni

l Abidin Usta Tantuni

l Shogun Tantuni

Kökeni Mersin olmasına rağmen Mersin’den çok tantuniciye sahip olan bir diğer ilimiz İstanbul’dur. Canınız her istediğinde Mersin’e gidemeyeceğinize göre Mersin’e yakın tadı ve belki de daha iyisini bulabileceğiniz tantunicileri sıralayalım …

l Kral Tantuni

l MMY Tantuni

l Beşaltı Kirvem Tantuni

l Suat Usta 33

l Kadıköy Tantuni

l Baazen

l MR Tantuni Döner

l Meşhur Tantunici Mesut Usta

Tantununin Tarifi

Tantuninin tarifi yapılmadan önce sosunun tarifini yapmak gerekmektedir.Peki tantuninin sosunda hangi malzemeler kullanılır?

l Kırmızı pul biber

l Yoğurt

l Tereyağı

Doğru oranda karıştırılan sos enfes bir lezzet katacaktır. Oranını ise ağız lezzetinize göre ayarlamanız tavsiye edilmektedir.

 Sostan sonra tantuniye geçilir. Tantununin tarifi için gerekli malzemeler nelerdir onları listeleyelim;

l 600 gram dana eti

l 1 orta boy soğan, ince doğranmış

l 1 çay bardağı sıvı yağ

l 1 su bardağı kıyılmış maydanoz

l 2 orta domates

l Tuz, karabiber, kimyon, kekik, sumak, toz kırmızı biber

l 3/4 su bardağı sıcak su

l Lavaş

Malzemeleri de listelediğimize göre yapılışına başlayabiliriz. Eti ufak parçalar haline getirin ve haşlayın. Domatesleri ufak parçalar halinde mümkünse küp şeklinde doğrayın. Soğanı ince bir biçimde doğrayın, maydanozları da kıyın. Soğanı sumakla birlikte karıştırıp harmanlayın. Saçınıza veya tavanıza sıvı yağı dökün. 1 bardak sıcak su ile birlikte etleri ekleyin. Toz kırmızı biber ve tuzunu eklemeyi unutmayın. Birkaç dakika özenlice kavurun. Lavaşı pişerken etin üstüne bırakabilirsiniz. Ardından hazırlamış olduğunuz malzeme ile eti bir araya getirin muhteşem buluşma hazır.