Yemek Odası Nasıl Dekore Edilir?

Yemek odaları kimi zaman yemek yenilen kimi zaman da misafirlerin ağırlandığı alanlardır. Bu alanların varlığı kadar dekore edilmesi de önemlidir. Yemek odası dekorasyonunun doğru bir şekilde yapılması halinde; yemek ve misafir ağırlama etkinlikleri farklı bir boyuta ulaşacaktır. Bunu başarmak için de bazı tavsiyelere uymak gerekmektedir.

· Yemek Odası İşlevinin Belirlenmesi

Herhangi bir mekânı tasarlamadan önce söz konusu olan mekânın hangi amaçla kullanılacağına karar verilmelidir. “Yemek odaları; kalabalık akşam yemekleri için mi yoksa tek başına yemek keyfini yaşamak için mi dekore edilecek?” bu soruya yanıt verilmelidir. Çünkü yemek odası takımı seçimi yaparken yemek masası büyüklüğü ve sandalye sayısı göz önünde bulundurulmalıdır. Kalabalık misafirler ağırlanacak ise yemek masasının geniş olması gerekecektir.

· Odak Noktasının Oluşturulması

Yemek odası takımı modelleri içerisinde; yemek masası, konsol, TV Ünitesi, TV dolabı, TV rafı gibi birçok parça yer almaktadır. Bu parçalar arasında hangisinin göze çarpmasını istiyorsanız onun yerleştirilmesi noktasında dikkatli olmalısınız. Yani odak noktası olmasını istediğiniz mobilyanın uygun alana konumlandırmasını yapmalısınız.

· Modern Tasarıma Sahip Mobilyaların Tercih Edilmesi

Modern tasarımlı mobilyaların tercih edilmesi yemek odalarının ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Çünkü yemek masası bir evin olmazsa olmaz parçasıdır. Yemek masalarının tercihinde diğer mobilyalara uyum sağlaması da önemlidir. Aksi halde satın alınan yemek masası takımı diğer mobilyalarla uyum sağlamayacaktır. Bunun için yemek odası takımı satın almak en doğrusu olacaktır.

· Aydınlatma

Yemek odası takımını ortaya çıkarmak için aydınlatma seçiminde başarılı olunmalıdır. Bu sayede yemek odasının tarz görünmesi sağlanarak dekorasyon başarılı olacaktır. Yemek odası içerisinde misafirlerin yüzünde gölgelerin belirmemesi için mutlaka avize seçimi doğru yapılmalıdır. Ortam ışığının yetersiz olması durumunda yemek odası takımının görüntüsü pek bir şey ifade etmeyecektir.

Yemek Odası Takımı Nasıl Seçilmelidir?

Yemek odası takımına karar verirken; odanın genişliği ve dekorasyon stilleri konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Elde edilen bilgiler doğrultusunda da yemek odası modelleri incelenmelidir. Çünkü piyasada yer alan birçok yemek odası takımı modeli bulunmaktadır. Bu modeller arasından eleme yapabilmek için de ne istenildiğine karar verilmelidir.

Yemek Odası Takımı Fiyatları Ne Kadar?

Evine yemek odası takımı almayı planlayan hemen hemen herkesin merak ettiği tek şey yemek odası takımı fiyatlarının “Ne kadar?” olduğudur. Burada mobilya markası ve ürün gruplarının geniş olması bilgi sahibi olma konusunda epey zorlayıcıdır. Ancak yemek odası takımı fiyat aralığının 6.190 TL ila 80.000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Yemek odası takımı fiyatlarının; özelliklere, kaliteye ve markaya göre değiştiği görülmektedir.

Yemek Odası Takımı Nereden Alınır?

Mobilya sektöründe hizmet veren birçok mobilya markası bulunmaktadır. Bu yüzden yemek odası takımı satın almak isteyenler mobilya markası olarak ya hangi firmanın tercih edilmesi gerektiğini bilmiyor ya da karar veremiyor. Burada mobilya markasına karar verirken; markanın kalitesi kadar uygun fiyatlı olup olmadığına da bakılmalıdır. Yoksa bir yemek odası takımı için servet harcayabilirsiniz.

 Piyasada yer alan uygun fiyatlı ve kaliteli ürün satışı yapan mobilya markaları arasında Gündoğdu Mobilya firmasının öne çıktığını görmekteyiz. Eğer yemek odası takımı satın almayı planlıyorsanız bu firmayı değerlendirebilirsiniz. Çünkü bu mobilya markasının kendi ürünlerini üreterek satışını yaptığı görülmektedir. Ayrıca “Elden 18 ay taksit, Kredi kartına 8 ay taksit ve ING Bank aracılığıyla peşin fiyatına 36 ay taksit” ödeme koşullarıyla oldukça cazip olan bu firmanın birçok kişi tarafından tercih edildiği görülmektedir.

Gündoğdu Mobilya’ya Ait Birkaç Yemek Odası Takımı Modeli

  • Almira Yemek Odası
  • Madrid Yemek Odası
  • Valencia Yemek Odası
  • Lotto Yemek Odası
  • Sementa Yemek Odası
  • Evona Yemek Odası
  • Carmen Yemek Odası

Yemek odası takımı modelleriyle tercih edilen Gündoğdu Mobilya’nın uygun fiyattan satış yaptığı görülmektedir. Yemek odası takımlarını incelemek için firmanın web sitesini ya da mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.