Yurt dışına seyahat etmek isteyen kişilerin ziyaret etmek istedikleri ülkeye bağlı olmakla birlikte genellikle vize almaları gerekir. TÜRSAB yani Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin en eski üyelerinden biri olan Vize Başvuru Merkezi üstün hizmet kalitesiyle vize sektöründe akla gelen ilk isimdir. Aynı zamanda vize alma sürecinizdeki en büyük yardımcınızdır. Konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş özel bir vize danışmanlığı firması olan Vize Başvuru Merkezi eğitimli ve deneyimli personel kadrosu ile Fransa vizesi ve Hollanda vizesi başta olmak üzere tüm dünya ülkelerine ilişkin vize alma işlemlerinizi zamandan tasarruf ederek gerçekleştirmenizi sağlar.

Fransa dünyanın hemen her ülkesinden pek çok ziyaretçiye çeşitli nedenlerle ev sahipliği yapan ülkelerin başında gelir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bordo pasaportlu olanlar Fransa’yı ziyaret etme amaçlarına bağlı olarak turistik vize, ticari vize, ziyaret vizesi ya da diğer vize türlerine yönelik vize başvurusu yapabilirler. Bununla birlikte Fransa’ya 180 gün içinde 90 günü aşmayacak ziyaretler yapacak olan siyah, yeşil ve gri pasaport sahibi Türk vatandaşları Fransa vizesinden muaftırlar.

Fransa Vizesi Başvuru Süreci

Çeşitli nedenlerle Fransa’ya seyahat etmek isteyen ve bunun için vize başvurusu yapması gereken kişilerin Fransa vize başvuru sürecinin olumlu sonuçlanması için en önemli etken istenilen tüm evrakların doğru ve eksiksiz bir şekilde ibraz edilmesidir.

Fransa vize başvurusu yapmak için gerçekleştirilmesi gereken ilk adım Fransa Vize Başvuru Formu’nun doldurulmasıdır. Fransa vizesi başvurusu yapacak kişinin pasaportunda en az 2 boş sayfa yer almalı, pasaport 10 yıldan eski ve yıpranmış olmamalı aynı zamanda vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Eğer 18 yaşından küçükler için Fransa vizesi alınacaksa anne ve babadan noter onaylı muvafakatname alınması gerekir.

Fransa vizesi başvurusu sırasında 6 aydan eski olmamak kaydıyla arka fonu beyaz ve 35x45 mm ölçülerinde 2 adet biyometrik fotoğraf ile Fransa Konsolosluğu’na hitaben hazırlanmış Vize Talep Dilekçesi ibraz edilmelidir. Vize Talep Dilekçesi’nde Fransa seyahatinin amacı, süresi, uçak ve konaklama bilgileriyle seyahat masraflarının nasıl karşılanacağına dair bilgilere yer verilmelidir. Başvuru sahibinin Vize Talep Dilekçesi’nde seyahat amacını doğru belirtmemesi halinde konsolosluk yetkililerinin vizeye ret vermesi ya da ek belge talep ederek başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırmaları olasılığı vardır.

Fransa Vize Başvurusu İçin İstenen Evraklar

Fransa vize başvuru sırasında istenilen evraklar başvuru yapılan vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte her bir vize türünde standart olarak istenilen bazı evraklar vardır.

  • Pasaportun resimli sayfalarının fotokopileri
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgah belgesi
  • Şirket imza sirküleri
  • Yurt dışında geçerliliğe sahip en az 30.000 Eur teminatlı seyahat sigortası belgesi
  • Otel ve uçak rezervasyon belgeleri
  • Ücretli çalışanlar için SSK giriş belgesi
  • Son 4 aylık maaş bordrosu
  • 4A hizmet dökümü
  • Emekliler için emekli maaş cüzdanı
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Seyahat süresince masraflarının karşılanacağına dair sponsor bilgileri

Fransa vize başvurusu sırasında ibraz edilmesi gereken belgeler hangi vize türüne başvuru yapılacağına ve kişinin meslek özelliklerine göre değişebilir. Vize türü özelinde hazırlanan belgelerle birlikte Fransa Konsolosluğu’na Vize Başvuru Merkezi tarafından başvuru yapılması yoluyla randevu tarihi belirlenir. Başvuru sahibinin parmak izi alınır ve evraklar ibraz edilir. Konsolosluk yetkililerinin gerçekleştirdiği araştırmalar sonucunda eksik bilgi ya da beyaz tespit edilirse vize başvurusu reddedilebilir. Bu durumda evrakların yeniden hazırlanması ve başvuruda bulunulması söz konusu olabilir.

Fransa İçin Vize Türleri Nelerdir?

Fransa’ya gerçekleştirilecek seyahat amacına göre farklı vize türlerinde başvuru yapılabilir. Bunların başında Fransa turistik vize başvurusu gelir. Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Fransa ziyareti öncesi Schengen vizesi başvurusunda bulunması gerekir. Gri, yeşil ve siyah pasaportu olan Türk vatandaşlarının Fransa seyahati 180 gün içinde 90 günü aşmadığı takdirde Fransa vizesinden muaf tutulurlar. Fransa vize başvurusu kısa süreli olarak yapılacaksa Fransa Konsolosluğu ya da Büyükelçiliğin yetkilendirdiği akredite edilmiş seyahat acenteleri üzerinden başvurular gerçekleştirilebilir. Fransa vize başvurusu sürecinin olumlu sonuçlanmasında etkili unsurların başında Fransa vize başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve vize türüne uygun evrakların ibraz edilmesi gelir.

Şirket tarafından kararlaştırılan ya da organize edilen fuar, seminer, eğitim ve proje gibi organizasyonlara katkıda bulunma veya personel eğitimini iyileştirme amacıyla yapılacak Fransa seyahatleri için Fransa ticari vize başvurusunda bulunulur. Bu kapsamda, şirket yetkilisinin Fransa ticari vize başvurusu yapacağı durumlarda şirketin antetli kağıdına seyahatinin amacı ve tarihlerinin yer aldığı bir dilekçe hazırlar. Şirket personelinin Fransa ticari vize başvurusu yapacağı durumlarda şirket yetkililerinin personelin ne amaçla gittiğini belirten dilekçe ve ilgili tarihlerde izinli olan personelin geçici süreyle seyahat ettiğine dair belge şirket antetli kağıdıyla, kaşeli ve imzalı olarak ibraz edilir.