Rüzgar enerjisi kullanımının teşvikini sağlayan YEKA RES-3 yarışmaları sonuçları ile daha yeşil bir geleceğin adımları da atılmış oldu. 850 MW enerji hakkı, içlerinde Akçadağ Grup’un da olduğu 8 şirket arasında bölüşüldü.

Türkiye’nin Rüzgar Gücü Potansiyeliyle Daha Temiz Bir Gelecek Bizi Bekliyor

Türkiye’de rüzgar santrali devrinin geçmişi çok eskilere dayanmıyor. İlk rüzgar santralinin 1998’de İzmir’de kurulmasıyla birlikte yeşil ekonominin gücünün artma serüveninde günümüze kadar gelindi.

Temiz, sürdürülebilir ve sağlıklı bir enerji kaynağı olan rüzgarın verimli kullanımı sayesinde kurulu güç 2022’de, TEİAŞ raporu bilgilerine göre 11 GW’yi aştı.

YEKA RES-3’ Gençlerin “Yeşil” Vizyonu ile Örtüştü

Doğayla dost üretim yapılması konusunda her sektörde duyarlılığın arttığı çağımızda, özellikle genç yöneticilerin özenli ve vizyoner yaklaşımı iş dünyasında takdirle karşılanıyor. Bu yöneticiler arasında yer alan Akçadağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Akçadağ,rüzgar santrali projesinde kararlı tutumuyla öne çıkan isimler arasında bulunuyor.

YEKA RES-3’te bir bölgede 40 MW, MBD İnşaat bir bölgede 30 MW ve A15 Enerji bir bölgede 20 MW kapasite kazanan Akçadağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Akçadağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ihalesinden gelecek için verimli bir pay alınmasında rol oynayan genç iş adamları arasında yer alıyor.

Akçadağ Grup’un Adıyaman rüzgar enerjisi santralinin faaliyetinin başlamasıyla birlikte yıllık ortalama 135 milyon KW saat elektrik üretim yapılabileceği öngörülüyor. Hedefe ulaşıldığından rüzgar enerjisi sayesinde yaklaşık 30.000 hanenin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

Akçadağ Grup “Yeşile Dönüş” Mottosuna Uygun Bir Adım Attı

Doğaya karşı sosyal sorumluluk bilinciyle projelerin yürütülmesinin, uzun vadede herkesin kazanacağı bir model olduğu artık tüm büyük şirketlerce kabul edilen bir gerçek olduğu için bu akım Türkiye’de de vizyoner iş adamlarınca uygulanıyor.  

Aile şirketinin genç yüzü Furkan Akçadağ’ın etkisiyle Akçadağ Grup şirketlerinin tümünde de “Yeşile Dönüş” mottosu ışığında, farklı alanlarda önemli adımlar atılıyor. Şirketin özellikle inşaat sektöründe dizelden elektrikli araçlara geçişe büyük önem verdiği biliniyor.

Akçadağ Grup Sahibi Furkan Akçadağ Kimdir?

Akçadağ Grup 1930’dan bu yana faaliyet gösteren bir aile şirketidir. Şirket maden, telekomünikasyon, enerji, inşaat, lojistik ve sigorta alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. 7500’den fazla çalışanı bulunan Akçadağ Grup’un yurt içi ve yurt dışında şubeleri bulunmaktadır.

Furkan Akçadağ Akçadağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı’dır. 1994 Diyarbakır doğumlu olan Furkan Akçadağ ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunudur ve aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır.