Yaz aylarının gelmesiyle birlikte doğru güneş kremi tercihinde bulunmak oldukça önem taşır. Dışarı çıkarken, havuzda ya da denize bulunurken mutlaka güneş kremi kullanılması gerekir. Aksi takdirde cilt üzerinde olumsuz etkiler gözlenir. Havuz ya da denize girerken suya dayanaklı olan güneş kremi tercih edilmelidir. Çünkü güneşe karşı ideal bir koruma sağlanması için suda etkisini kaybetmeyen niteliklere bakılmalıdır.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Güneşin zararlı ışınlarından cildi korumak amacıyla güneş bulunan alana girmeden en az yirmi dakika önce güneş kremi sürülmesi gerekir. Güneş kremi, güneşin etki edeceği her alana uygulanmalı ve dikkatli bir biçimde ovalanması gerekir. Böylelikle cilde eşit olarak dağıtılması sağlanır. Kişilerin dışarıda kalma sürelerine bağlı olarak bir ya da iki saatte bir tazelenmesi cilt sağlığı açısından önemlidir. Plajda ise; denize girmeden önce sürülmeli, denizden çıkıp kurulandıktan sonra da yenilenmelidir.

Güneş Kremi Uygulama

Güneş ışınları kuvvetli bir D vitamini barındırmasının yanında kemik sağlığı ve bağışıklık sistemi için de bir hayli önemlidir. Ancak güneş ışınları D vitamini ile birlikte radyoaktif nitelikte bulunan ve cilde zarar veren ultraviyole ışınlarını da kapsar. Canlılığın kaynağı olan bu ışınlar insan cildi üzerinde deride yer alan alt tabakaya etki ederek yaşlanma belirtilerini arttırır. Uzun sürede cilt kanserine sebep olabilir. Bu nedenle güneşe çıkmadan önce güneş kremi sürülmesi ile bu etkilerin minimum düzeye indirilmesi sağlanabilir. Güneş kremi satın almak için https://www.welldermo.com/gunes-kremi  adresini ziyaret edebilirsiniz.