Köklü tarihi ile dikkat çeken Almanya, dünyanın en fazla göç alan ülkelerinden biridir. Orta ve Batı Avrupa’da hızla büyüyerek gelişme gösteren ülke, özellikle yaz sezonunda turistlerin tatil için tercih ettiği favori destinasyonlara ev sahipliği yapması ile tanınmaktadır. Gelişmiş bir ülke olan Almanya; tiyatro, müzik ve felsefe gibi sanat dallarında Avrupa medeniyetine büyük katkılar sağlamıştır. Sizde kültürel ve tarihi değerleri ile ön plana çıkan bu ülkeye gitmeden Almanya gezilecek yerler listenizi oluşturarak tatilinizi daha verimli ve keyifli bir hale getirebilirsiniz. Hazırsanız Almanya’nın turistler tarafından en çok sevilen destinasyonlarını birlikte inceleyelim!

  1. Hamburg

Almanya’nın önemli şehirlerinden olan Hamburg, 1200 yıla dayanan köklü geçmişi ile dikkat çekmektedir. Alster ve Elbe nehirleri arasında kurulmuş olan şehir bünyesindeki 100’e yakın konsolosluğu ile “Dünyaya Açılan Kapı” olarak nitelendirilmektedir. Aynı zamanda dünyanın en büyük konteyner limanı olma özelliğine de sahip olan şehir ev sahipliği yaptığı doğal göller, tabiat parkları ve köprüler ile turistleri cezbetmektedir. Turistlere Hamburg gezilerine hareketli yaşantısı ile bilinen Rathausmarkt caddesi ile başlamaları ve bölgede bulunan Hamburg Belediye Binası’nı mutlaka ziyaret etmeleri önerilmektedir. Ayrıca Uluslararası Denizcilik Müzesi, Hamburg Müzesi, Aziz Nikolai Kilisesi, Elbphilharmonie ve Kunsthalle Hamburg, bölgede mutlaka görülmesi gereken mekânlar arasında yer almaktadır.

  1. Heidelberg

Heidelberg, güneybatı Almanya çevresinde kurulmuş ve kartpostalları aratmayan manzaralara sahip samimi bir şehirdir. Dağlık alana kurulmuş olan kent, Almanya’nın en eski eğitim kurumlarından olan Heidelberg Üniversitesi’ne ev sahipliği yapması ile ayrı bir önem taşımaktadır. Roma İmparatorluğu’na kadar uzanan tarihi ile ziyaretçilerin ilgisini çeken şehir, Alman Eczane Müzesi’ni barındıran saray başta olmak üzere birçok cazibe merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Botanik Bahçesi, Haus zum Ritter, Friedrich Ebert’in Evi ve Kurpfälzisches Müzesi ise şehirde gezilecek diğer turistik cazibe merkezlerinden yalnızca birkaçıdır.

  1. Frankfurt

Sanat müzeleri ve  galerileri, eşsiz tarihi yapıları, eğlence dolu fuar organizasyonları ile Almanya gezi rotalarının vazgeçilmez duraklarından biri Frankfurt’tur. Kültürel öğeleri ile turistleri etkileyen şehir Almanya gezilecek yerler listesinin üst sıralarında yerini almaktadır. Main Nehri ile çevrili olan şehir, klasik ve modern yapıların iç içe olduğu eşsiz mimari yapılara da  ev sahipliği yapmaktadır. Senckenberg Müzesi, Frankfurt Katedrali, St Paul Kilisesi ve Goethe’nin Evi, Frankfurt tatil turlarında mutlaka görülmesi gereken lokasyonlar arasındadır. Palmengarten ve Frankfurt Hayvanat Bahçesi ise doğaseverler başta olmak üzere yemyeşil dokusu ile her yaştan ziyaretçiyi kendine çekmektedir.

  1. Dresden

Dresden, ev sahipliği yaptığı Rokoko ve Barok tarzındaki mimari yapılar ile “Mücevher Kutusu” olarak adlandırılmaktadır. Her köşesi tarih kokan kent, Elbe Nehri üzerindeki sarayları, kiliseleri ve kubbeleri ile gelen misafirlerine muazzam manzaralar sunmaktadır. Şehirde bulunan Prager Straße, Green Vault, Kunsthofpassage, Fürstenzug, Brühl’s Terrace ve Semperope günümüze kadar ayakta kalmayı başaran mimari yapıtlardan bazılarıdır. Bunların yanı sıra festival ve sergi alanı olarak faaliyetlerini sürdüren Zwinger ve barışı simgeleyen Frauenkirche adındaki iki yapıt da geçmişe ışık tutması ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Eşsiz yapıları, tarih dolu sokakları ve Elbe Nehri’nin dinginliği ile huzur veren kent, Almanya’nın keyifli turistik destinasyonlarından biri olarak öne çıkmaktadır.

  1. Köln

Almanya’nın dördüncü büyük şehri olan Köln, Romalılar tarafından MÖ 38 yılında kurulması ile dikkat çekmektedir. Şehrin sokaklarında Orta Çağ dönemine ait kiliselerden Post Modern binalara kadar pek çok mimari harikasını görmek mümkündür. Gezi rotaosnı kültürel mekanlara çevirmek isteyenlerin Gross St. Martin, Wallraf-Richartz Müzesi, Ludwig Müzesi, Römisch-Germanisches Müzesi, Köln Katedrali (Kölner Dom) ve Çikolata Müzesi’ni mutlaka görmeleri tavsiye edilmektedir. Fakat zamanını huzurlu ve sakin geçirmek isteyenlerin Hohenzollern Köprüsü’nde göz alıcı şehir manzarasını seyrederek anın tadını çıkarmaları önerilmektedir.

  1. Münih

Münih, Bavyera eyaletinin başkenti olarak bilinmektedir. Oldukça kalabalık olan şehir, eski meydanları ve kiliseleriyle tanınsa da asıl ününü Oktoberfest bira festivaline borçludur. Ekim ayının başında düzenlenen festival her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan tarafından rağbet görmektedir. Ayrıca Marienplatz Caddesi, günün her saati canlı kalabalığı ile dikkat çekmektedir. Mariensaule, St. Peter Kilisesi ve Neues Rathaus da bölgeyi ziyaret edenlerin karşılarına çıkacak önemli yapılar arasındadır. Öte yandan BMW Müzesi, Munich Residenz, Frauenkirche ve Nymphenburg Sarayı, Theatinerkirche ve İngiliz Bahçesi ise Münih gezisinden mutlaka görülmesi önerilen başlıca mekânlardır.