Pazarlamanın en önemli unsurlarından birisini oluşturan lojistik süreçlerde etkin çözümler geliştirilmesi firmaların rekabet gücünü arttırır. Karayolu başta olmak üzere demiryolu, denizyolu ve gerektiğinde havayolu taşıma modlarının dahil edilebildiği taşımacılık intermodal taşımacılık olarak adlandırılır. İki mesafe arasındaki yük taşımacılığında en uygun taşıma modlarının birbirine entegre edilmesini sağlayan modelde taşıma aracının değişimi söz konusu değildir. Ürünler yükleme anından hedef noktaya kadar aynı taşıma ünitesi içerisinde taşınır. Karayolu başta olmak üzere deniz, demiryolu gibi en az iki farklı taşıma modu yol durumuna uygun olarak birlikte kullanılabilir. Yolun uzaklığı, coğrafi koşullar taşınacak yükün niteliği göz önüne alınarak intermodal taşımacılık süreçleri planlanır. En uygun intermodal taşıma modeliyle taşıma maliyetlerinin düşürmek, firmaların rekabet gücünü arttırmak mümkündür.

Lojistikte Yenilikçi Çözüm: İntermodal Taşımacılık Nedir?

Üretim süreçlerini tamamlayan adımlardan birisi de lojistiktir. Lojistiğin en önemli basamaklarından intermodal taşımacılık ürünlerin yükleme, boşaltma ile taşıma adımlarının etkin biçimde yürütülmesini sağlar. Bu noktada taşınacak ürünün hasarsız ve en kısa sürede istenilen lokasyona ulaştırılması mümkün olur. En az iki farklı taşıma modunun entegre edildiği yüklerin hedef noktaya kadar aynı konteynır içerisinde taşındığı model intermodal taşımacılık olarak bilinir. Aynı zamanda çevreci bir yöntem olan intermodal lojistik düşük karbon salınımıyla öne çıkar. Maliyet, zaman ve işgücü bakımından etkin çözümler sunması yanında her anı kontrol edilebilir olması da intermodal taşımacılık özellikleri arasında öne çıkar.

İntermodal Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Lojistik sektöründe hız ve maliyet avantajlarını buluşturan intermodal taşımacılık taşınacak yüke en uygun ekipman alternatiflerini bir araya getirir. Bu taşıma modelinde yüklerin taşınması aynı araç içerisinde gerçekleşir. Karayolu taşımacılığıyla başlayan süreç yol durumuna uygun olarak deniz ya da demiryolu ile devam ettirilebilir. Ulaşım mesafesine, coğrafi koşullara ve taşınacak yükün niteliğine uygun olarak planlama yapılır. Lojistik süreçlerin önemli bölümünü oluşturan taşımacılıkta en etkin çözümleri bir araya getirir. Mevsim koşullarını da dikkate alarak yapılan planlama yüklerin en kısa zamanda ve düşük maliyetle ulaştırılmasını mümkün kılar.

Fonksiyonel Çözümler Sunan İntermodal Taşımacılık Avantajları

Karayoluna entegre edilen demiryolu, denizyolu gibi farklı taşıma modlarıyla etkin hale getirilen kombine taşımacılık hız bakımından avantajlar sunar. Firmalar için yüklerin düşük maliyet ve yüksek hızla istenilen noktaya ulaştırılması rekabeti destekleyen en önemli unsurlar arasındadır. Bu noktada fonksiyonel çözümleriyle lojistik süreçlerine dahil edilen intermodal taşımacılık avantajları şöyle sıralanabilir:

  • Yüklerin farklı taşıma araçlarına aktarılırken içinde bulunduğu kapla birlikte aktarma yapılması zamandan tasarruf sağlar. Yüklerin değil taşıma biriminin başka bir araca aktarılması lojistik süreçlerin hızlı olması noktasında avantajlar sunar.
  • Karayolundan deniz ya da demiryolu araçlarına yüklerin içinde bulunduğu konteynırla birlikte aktarılması güvenli bir taşıma sağlar. Yüklerin yüklendiği noktadan varış noktasına kadar aynı konteynır içerisinde taşınması hasar görmesini engeller.
  • Yenilikçi çözümler sunan karma taşıma biçimi intermodal taşımacılık aynı zamanda çevrecidir. Karayolu ile deniz ve demiryolunun entegre edilebilmesi karbon salınımını azaltır. Çevrenin korunmasına destek olur.
  • Her aşaması kontrol edilebilir olduğu için bir sorun oluştuğunda anında müdahale edilebilir.

İntermodal Taşımacılığın Yetkin Adresi

Lojistik süreçlerin başarılı olması güvenilir intermodal taşımacılık yapan firmalar ile çözüm ortaklığı sayesinde kolaylaşır. Bu taşıma modelinde etkin süreç yönetimi, iş takibi ve müşteri memnuniyeti öne çıkar. Her aşaması takip edilebilir bir intermodal taşımacılık firmasıyla çalışmak sorunsuz bir lojistik yönetimi sağlar. Alanında yetkin, güvenilir, güçlü altyapısıyla yükleme, taşıma ve boşaltma işlemlerini özenle yürüten Sertrans ile firmanızı daha yukarılara taşıyabilirsiniz. Lojistik süreçlere katkı sunan intermodal taşımacılık konusunda tecrübeli ekibiyle Sertrans ile hemen iletişime geçebilir, rekabet gücünüzü arttırabilirsiniz.