Karavan araçlarını kiralamak için belirli bazı belgeler istenmektedir. Bu belgeler ise kiralama işlemini yapan şirketler tarafından, kiralayacak olan bireylerden istenmekte ve temin edilmektedir. Kiralama esnasında belgeler tam değil ise kiralama işleminin de gerçekleştirilmesi mümkün olmayacaktır. Bir karavan kiralama şirketi ya da acentesi üzerinden karavanın tipine en uygun olacak şekilde ehliyet bulundurulması gerekmektedir. Kiralık karavan araçları çokça tipte ve farklı çeşitlerde yer almaktadır. Her tip ya da her çeşit karavana göre farklı sınıfta ehliyet istenmektedir. Karavanlar genel olarak 25 yaş üstünde olan bireylere kiralanır. 25 yaş altında olanlara ve almış olduğu ehliyetin üzerinden 4 yıl geçmeyen bireylere karavanlar kiralanamaz. Aynı zamanda bir üst segmentte yer alan karavan aracı için de 5 yılı aşkın olan ehliyetler istenmektedir. Her acenteye göre değişkenlik göstermekte olan bir durum da karavanların minimum kaç günlüğüne kiralanabilecekleridir. Her acentenin kendi kurallarına göre olan bu durumda genel olarak en az 3 günlük kiralama işlemi yapılmaktadır. 3 günün altında süreler için karavan kiralaması yapılmamaktadır. Aynı zamanda karavanı kiralayacak olan bireyin sağlık durumu ile ilgili belgeler de istenmektedir. Alkol ya da uyuşturucu bağımlısı olan kimseler karavan kiralamasını gerçekleştiremez. Bu hususlar arasında yer almakta olan yaş ve günlük kiralama durumlar her acenteye göre farklılık gösterse de istenen belgeler ve istenen durumlar bu şekilde yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra kiralık karavan fiyatları da her acente ve şirkete göre değişkenlik gösteriyor.

Karavan ile Nerelere Gidebilirim?

Karavan aracı ile istenen her yere gidilmesi mümkündür. Türkiye içerisinde İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve daha birçok ile içerisine karavan ile gidilip kamp kurulabilir. Bu konuda herhangi bir kısıtlamaya yer verilmemiştir. Karavan araçlarının park konusunda da büyük zorluklar ile karşılaşılmaz. Araba park yasağı olmayan her yere karavan araçları park edilebilir. Ancak karavan ile bir tatile çıkılıyor ya da karavan ile kamp yapılacaksa durum biraz daha farklılaşabilmektedir. Karavan ile bir tatil ya da kamp planı yapmadan önce gidilecek olan yerin özelliklerine bakılmalı ve karavanlar için özel bölgelerin yer alıp almadığına bakılmalıdır.

Bir Karavanda Yaşamak İçin ne Kadar Alana İhtiyaç Gerekir?

Bir karavan aracının içerisinde yaşamak için 8 metrekare alana sahip olunması gerekir. Aynı zamanda karavan içerisinde yaşanmaya başlanmadan önce bu konu ile ilgili bilgi sahibi olunmalı, her türlü zorluklar göze alınmalıdır.