Özellikle hamilelik döneminden sonra karın bölgesinde bulunan kas ve deri eski formuna dönemez. Bunun sonucunda karın bölgesinde deformasyon durumları söz konusu olur. Sarkmış göbek kısmı estetik açıdan hoş olmayan bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olur. Olması gerekenin üzerinde kilo alımı ile sonuçlanan hamileliklerde ve ikiden fazla doğum yapan kadınlarda deformasyon daha fazladır.

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Genel kapsamda karın germe ameliyatı çeşitli sebeplerle karın bölgesinde yağ fazlalığı, sarkıklık gibi sorunları olan bireylerin başvurduğu tedavi yöntemlerinden biridir. Kadınlarda ve hamilelik sonrası dönemde sıklıkla meydana gelen karın bölgesindeki gevşeklik ve sarkmaların estetik cerrahi yöntemleri ile uygulanan bir operasyondur.

Bu şekilde karın çevresinin düzgün bir görünüme kavuşturulması sağlanır. Bu şekilde sarkmış deri görünümünün ortadan kaldırılması amacıyla fazla yağların alınması sağlanır. Karın bölgesi düzleştirilir.

Bu şekilde özellikle karın bölgesinin alt kısmında bulunan çatlakların giderilmesi sağlanır. Ayrıca karın germe abdominoplasty olarak da isimlendirilir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Genel olarak karın germe ameliyatında derinin alınacağı bölge ve diğer konulara hekimler tarafından yapılacak detaylı muayene işlemleri ile karar verilir. Genellikle sezaryen izi seviyesi olarak isimlendirilen bölgeden yan kısımlara doğru çizilecek çizgi üzerinden göbek deliği bölgesine kadar bulunan kısımda yer alan çatlak ve sarkık derinin alınıp göbek deliğinin yukarı kısmında bulunan deri aşağı doğru çekilir.

Göbek deliğinin de uygun pozisyona getirilmesi ile yeniden oluşturulur. Sarkıklık ve gevşeklik yanında aşırı yağlanma gibi sorunlar da söz konusu ise karın bölgesindeki fazla yağlar liposuction yöntemi ile alınır.

Karın duvarı zarı üzerinde yerleştirilen toplayıcı dikişler ile gevşemiş karın kaslarının sıkıştırılması sağlanır. Bu şekilde karın eski sertliğine kavuşur.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?     

Geniş kapsamda karın germe ameliyatı karın bölgesindeki yağların diyet ya da egzersiz ile giderilemeyen, karın bölgesinde çatlak ve sarkma gözlenen, karın kasları zayıflamış yetişkin erkek ve kadınlara uygulanan bir yöntemdir.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Kişilerin karın germe ameliyatı öncesi aspirin veya kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmaları gerekir. Mideyi rahatlatan yiyecekler tercih edilmelidir. Vitamin hapların aşırı tüketiminden uzak durulmalıdır. Ağrı kesici ilaçların çok fazla kullanılmaması gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Karın germe ameliyatından sonra iyileşme döneminde ödem, korse ve kesi yerinde pansuman olur. Karın germe ameliyatından sonra sigara ve alkol içiminden uzak durulmalıdır. Çünkü alkol ve sigara yara yerlerinin iyileşmesini engeller.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatından sonra ameliyat koşullarına bağlı olarak 1-2 gün hastane bakımından sonra ise hastalar kolaylıkla taburcu edilir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Yapılacak işleme ve uzmana bağlı olarak karın germe ameliyatı fiyatları değişiklik gösterir.

https://www.ozanbalik.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.