Bu nedenle de kediler için alınan her ürünü seçerken çeşitli özelliklerine dikkat etmek gerekmektedir. Kedi ürünlerinin üretildiği malzemeden hangi amaçla kullanıldığına ve kedi sahipleri için de rahat kullanım sağlayıp sağlamadığına kadar her detay dikkatli şekilde incelenirse doğru kedi ürünlerini almak da mümkün olabilecektir.

Kedi Bakım Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerek?

Evcil kedi bakımı söz konusu olduğunda kedi bakım ürünleri önemli bir detay. Kediler için tercih edilen bakım ürünleri arasında öncelikli olarak taraklar yer alır. Kedi tarakları, kedilerin dökülen tüylerinin toplanmasını sağlar. Ayrıca tüylerin karmaşık görünümden kurtulmasını sağlar ve kedinizin daha bakımlı görünmesine yardımcı olur. Tarama sırasında kedinizin cildinin ve tüylerinin hasar görmemesi ve tüylerin daha iyi şekilde taranabilmesi için doğru tarağı seçmeniz gerekir. Tarak seçilirken de kedinizin tüylerinin yapısı, uzunluğu ve genel cilt yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu sayede doğru tarağı seçerek kedinizin cildine ve tüylerine zarar vermeden onu taramanız mümkün olabilecektir.

Bakım ürünleri alınırken öncelikli olarak kedinizin genel yapısını göz önünde bulundurmanız önerilir. Örneğin şampuan alırken de kedinizin tüylerinin ve cildinin yapısı ön planda tutulmalıdır. Seçilen şampuan kedinizin tüyleri için uygun içeriğe sahip olmalı ve tüylerin doğal karakterini bozmamalıdır. Ayrıca şampuanların içeriği de son derece önemlidir. Bir şampuanın içeriğinde kimyasal ürünler ya da cilde ve tene zarar verebilecek ürünler varsa bu durumda o şampuanı kullanmanız önerilmez.

Satın alınan kedi bakım ürünlerinden biri olan tırnak makasları da ayrıca kedilerin tırnaklarının kolaylıkla kesilebilmesine yarar sağlar. Sıradan tırnak makasları kedilerin tırnaklarını kesmek için pek olanak sunmaz ancak kediler için özel üretilen tırnak makasları ile kedinizin tırnaklarını rahatlıkla kesmeniz mümkündür. Ayrıca bu tırnak makaslarının kesici olması kadar rahat şekilde tutulabilmesine de dikkat etmeniz önerilir. Tırnak makasını tutarken sizin de güvence içinde olmanız, kedinizin tırnaklarını rahatlıkla kesebilmenize yarar sağlar.

Bakımı sağlayan ürünler arasında yer alan diş macunları ve diş fırçaları da kedinizin dişlerinde problemlerin meydana gelmesini önler, ağız kokusunu giderir ve diş etlerinde rahatsızlıkların oluşmasının önüne geçer. Bu nedenle de diş macunları kedilerin ağız kokusunu giderecek içerikte olmalıdır ve seçilen diş macunu aroması kedinizin damak tadına hitap etmelidir. Ayrıca diş fırçaları da hem sizin rahat şekilde onu tutabilmenize imkan tanımalı hem de kedinizin ağız ve diş yapısı ile uyumlu olmalıdır. Bu sayede kedinizin diş ve diş etlerinde meydana gelebilecek problemleri doğru ağız bakım ürünleri sayesinde engellemeniz mümkün olabilecektir.

Kedi Sağlık Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerek?

Kedilerin sağlığı için sunulan sağlık ürünlerinin satın alınması sırasında farklı özelliklere dikkat etmek gerekebilir. Örneğin kedi sağlık ürünleri arasında yer alan kulak temizleme solüsyonları, kedilerin kulaklarındaki biriken kirlerin rahat şekilde temizlenebilmesine yarar sağlar. Bu kirlerin iyi şekilde temizlenebilmesi için kulak solüsyonları tercih edilir ancak bu solüsyonların içeriği son derece önemlidir. Kedilerin sağlığı için olumsuz etkisi olacak solüsyonlar tercih edilmemelidir.

Sağlık ürünlerinden biri olan vitaminlerin de seçimi sırasında kedilerin genel ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Her kedinin vitamin ihtiyacı aynı olmak zorunda değildir. Bu nedenle de kedinize vitamin takviyesi verecekseniz öncelikli olarak onun hangi vitamine ihtiyacı olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Sonrasında vitaminin içeriğinin hangi özlerden oluştuğuna dikkat ederek sağlık ürünlerinden biri olan vitamin takviyelerini tercih edebilirsiniz.

Sağlık ürünlerinden biri olan ilaçların kullanımı konusunda mutlaka veteriner desteği almak gerekir. Her türlü ilacın kullanımı öncesinde veterinere danışılmalıdır ve veterinerin tavsiyesine yönelik şekilde ilaç kullanımı sağlanmalıdır. Kedilerin çeşitli ilaç içeriklerine alerjisi olabilir. Bu tip durumlar için veterinere bir alerji testi yaptırılmalı ve sonrasında ilaçların ihtiyaca göre hangi dozda ve ne kadar süre ile kullanılacağına dair bilgi edinilmelidir. Kedinizde isteğinize göre ilaç kullanırsanız bu durumda en basit hali ile kedinizin alerji olması ya da iyileşememesi söz konusudur. Ayrıca yanlış ilaç kullanımı kedilerde ishal, kusma, ateş ve benzeri etkilere de neden olabilmektedir.

Kedi Oyuncakları Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerek?

Pek çok kedi oyuncağı kedilerin bilişsel ve fiziksel gelişimini etkiler. Bu nedenle de kedilerin oyuncaklarını alırken farklı özelliklerine göre oyuncak seçimi yapılması son derece önemlidir. Örneğin kediniz fiziksel aktiflik gerektiren oyunları oynamaktan keyif alıyorsa bu durumda kediniz için top, ip ve benzeri fiziksel aktivite içeren oyuncakları tercih edebilirsiniz. Eğer kediniz bulmaca ve benzeri daha pasif ancak bilişsel anlamda daha etkili oyunları oynamayı seviyorsa bu durumda kediniz için bilişsel aktiflik isteyen oyuncakları da tercih etmeniz mümkündür.

Seçilen kedi oyuncaklarının boyasından üretildiği malzemeye kadar her bir materyalinin nasıl olması gerektiği çok önemlidir. Örneğin oyuncağın üzerindeki boyanın kimyasal ya da plastik boyalar olmaması ve dökülmemesi gerekir. Kediniz oyuncak ile oynarken oyuncağın üzerindeki boyayı yutabilir ya da ısırarak üzerinden sökebilir. Bu tip durumların yaşanmaması için boyanın kaliteli ve su bazlı boyalar olması önerilir.

Tercih edilen oyuncağın parçalanmayan dayanıklı bir malzemeden üretilmiş olması şarttır. Parçalanan ve üzerindeki malzemeleri dağılan oyuncaklar kediler için büyük bir tehdit oluşturur. Kediler küçük parçaları yutabilir ve sonrasında hem sindirim hem de solunum problemleri yaşayabilirler. Bu nedenle de oyuncağın üzerinde küçük parçaların yer almaması, tercihen yer alan parçaların da kopmaması gerekir.

Oyuncakların üretildiği materyal dayanıklı olmalıdır. Kediler ısırmayı ve tırmalamayı severler. Bu nedenle de satın alınacak olan oyuncağın ısırma ya da tırmalama gibi durumlara karşı dayanıklı olması son derece önemlidir. Dayanıklı olmayan oyuncaklar uzun süreli şekilde kullanılamaz ve kedilerin kısa sürede oyuncağından uzaklaşmasına sebebiyet verebilir.

Labirent ve benzeri bilişsel gelişimi destekleyen oyuncaklar alıyorsanız öncelikli olarak kedinizin bu oyuncaklar ile oynamak için hazır olup olmadığını bilmeniz gerekir. Eğer kediniz ilk kez bu oyuncaklar ile oynayacaksa bu durumda kolay ve anlaşılabilir bir bilişsel oyuncak tercih etmeniz gerekmektedir. Uzun süredir bu tip oyuncaklar ile oynayan kedilerde ise daha zor ve daha karmaşık ürünler tercih edilebilir. Bu sayede kedinizin devamlı olarak gelişim göstermesini mümkün kılabilirsiniz.

Oyuncakları alırken üretildiği malzemeden oyuncağın nasıl oynandığına kadar farklı özelliklerine dikkat etmeniz önerilir. Bunlara ek olarak kedinizin oyuncağı beğenmesi, onun oyun zevkine bağlıdır. Eğer kediniz gün içerisinde aktif olan bir ırk ise muhtemelen fiziksel hareketlilik gerektiren oyuncaklar onun çok ilgisini çekecektir. Bu nedenle de top, ip, olta ve benzeri fiziksel anlamda hareketlilik sağlayacak ürünleri tercih ederek siz de kedinizin keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Eğer kediniz gün içerisinde aktif değilse bile onun aktifliğini sağlamanız hem kilosu için hem de genel sağlığı için çok önemlidir. Kedinizin aktifliğini sağlamak isterseniz siz de pek çok farklı oyuncağı tercih ederek onun egzersizlerine yardımcı olabilirsiniz ve kedinizle keyifli oyunlar oynayabilirsiniz.

Kaliteli kedi ürünlerini çevrimiçi Pet shop ZOO’da bulabilir, güvenli ve hesaplı alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.