Vücudun bazı bölgelerinde görünen kıllar pek çok kişiyi rahatsız eden bir görünüm oluşturmaktadır. Estetik açıdan bu görünümden rahatsız olan ve vücut kıllarından kurtulmak isteyen kişilerin, Ankara lazer epilasyon klinik merkezlerinde uyguladığı lazer epilasyon işlemi, vücutta bulunan ve istenmeyen kıl köklerinin lazer ışınları ile kalıcı olarak yok edilmesini sağlar.

Lazer epilasyon uygulamaları, estetik açıdan istenmeyen kıl problemlerine kalıcı çözüm sunan bir uygulamadır. Bu nedenle kadın ya da erkek cinsiyet fark etmeksizin en sık tercih edilen uygulamalar arasında yer alır.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon işlemleri, Ankara lazer epilasyon merkezleri tarafından uygulanan bu işlem sırasında kıl köklerine lazer ışınları ile tahribat oluşturularak zayıflatılması sağlanır. Ankara lazer epilasyon merkezleri tarafından vücut kıllarından kurtulmak isteyen kişilere uygulanan bu işlemde, yoğunlaştırılmış lazer ışınları vücut yüzeyinde hedeflenmiş olunan bölgedeki kıl köklerini yok eder.

Her seansta kıl kökleri daha da zayıflatılır. Daha fazla zayıflatılan kıl kökleri uygulama süreci sonrasında tamamen yok edilerek kullanıcılara kalıcı kıl problemi çözümleri sunmaktadır.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?

Lazer epilasyon uygulamaları isteyen pek çok kişiye uygulanabilen bir uygulamadır. Fakat bu işlemin çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak kullanılması tavsiye edilmeyen bazı durumlar da bulunmaktadır. Lazer epilasyon Ankara merkezlerinde uygulanan bu işlem;

  • Kanser hastalarına,
  • Aşırı derecede bronz ciltlere,
  • Vücudunda cilt lekeleri olan kişilere
  • Hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere,
  • Işığa karşı hassasiyet oluşturabilme özelliği olan ilaç kullanımı gösteren kişilere
  • Ve cilt hastalığı olan kişilere karşı uygulanmamaktadır.

Lazer Epilasyon Nerelere Yapılır?

Ankara lazer epilasyon uygulamaları, insan vücudunda kıl köklerinin görüldüğü her bölgeye uygulanabilen bir işlemdir.

Koltuk altı, yüz, bacak, kol, basen, bikini bölgesi, dudak üstü, göğüs ucunda oluşan kıllanma durumlarında, göbek, bel ve boyun gibi kıl görülebilen vücudun çeşitli bölgesine uygulanabilen bir işlemdir. Ankara lazer epilasyon merkezi uygulama merkezleri tarafından sizlerin de vücudunuzda istemediğiniz kıllardan kurtulabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Vücutta istenmeyen kıl köklerinden kurtulunmasını sağlayan lazer işlemlerinin süresi, epilasyon işleminin uygulandığı bölgeye göre değişkenlik göstermektedir.

Kıl yoğunluğunun fazla olan bölgelerde 45 dakika ile 1 saat arasında değişen bir süre zarfı içinde işlem tamamlanmaktadır. Kıl yoğunluğunun az olduğu bölgelerde mesela koltuk altı bölgelerinde 5- 10 dakika gibi bir süre zarfında sürmektedir.

Lazer Epilasyon Güvenli Midir?

Bu işlem Ankara lazer epilasyon merkezlerinde, kişinin muayene edildikten sonra yani kişinin deri, kıl tipi vb. gibi tüm gerekli bilgileri öğrenildikten sonra kişiye en uygun cihazlar seçilerek işlem uygulanmaktadır. Güvenli bir işlemdir.

Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

İşlem uygulandıktan sonra kıllar yaklaşık olarak 15 gün ila 20 gün arasında değişen bir süre zarfı sonunda dökülür. Ayrıca seanslardan sonra 4-6 hafta boyunca yeni kıl çıkmaz.

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılabilir?

Kişilere uygulanan Ankara lazer epilasyon merkezinde uygulanan işlemlerinden sonra en erken 8 sat sonra duş alınması tavsiye edilmektedir.

Diş Sıkma Nedir?

Diş sıkma rahatsızlığı Bruksizim olarak da bilinen bir rahatsızlıktır.  Bu rahatsızlıkta bireyler bilinçsiz olarak dişlerini sıktığı, gıcırdattığı ya da birbirine bastırdığı bir durum söz konusudur.

Diş Sıkma (Bruksizm) Belirtileri Nelerdir?

Bruksizm rahatsızlığının belirtileri;

  • Bireyin uyku partnerini uyandıracak kadar yüksek sesle dişleri birbirine bastırıp ses çıkarması
  • Diş ağrısı
  • Çenede, boyunda ya da yüz bölgesinde ağrı
  • Kulakta bir sorun olmasa da kulak ağrısı gibi hissedilen ağrı
  • Hafif baş ağrısı
  • Uyku bozukluğu
  • Yanak iç kısmında çiğnemeden kaynaklanan hasar
  • Dişte hassasiyet, çatlamış, düzleşmiş, gevşemiş veya yontulmuş dişler

Diş Sıkma Botoksu (Bruksizm) Nasıl Yapılır?

Bruksizm rahatsızlığına sahip kişiler diş sıkma tedavisi ile bu rahatsızlıktan kurtulabilir. Bu tedavilerden biri diş sıkma botoksudur. Küçük dozlarda kişinin kasına enjekte edilerek kas, hastanın bilinçsizce dişlerini gıcırdamasını ve kişinin bilinçsizce dişlerini sıkmasına engel olmaktadır.

Bruksizm (Diş Gıcırdatma) Sebepleri Nelerdir?

Diş gıcırdatma probleminin sebeplerinden bazıları şu şekildedir;

  • Kişilik yapısı
  • Genetik faktörler.
  • Kullanılan çeşitli ilaçlar.
  • Nörolojik veya psikolojik problemler,
  • Stres ve uyku bozuklukları gibi durumlardan diş sıkma tedavisi ile tedavi olarak bu rahatsızlıktan kurtulunabilmektedir.

Diş Sıkma Tanısı Nasıl Konur? Bruksizm Tanısına Nasıl Gidilir?

Kişilere diş sıkma tanısı koyulabilmesi için hastanın bazı belirtiler göstermesi gerekir. Bu belirtilerden bazıları şunlardır: bireyin uyku partnerini uyandıracak kadar yüksek sesle dişlerini gıcırdatması, diş sıkma eyleminden dolayı artan çene ve şakak bölgesi ağrısı, çene boyun ya da yüzde ağrı hissetmek vb. gibi belirtiler görüldüğünde kişiye tanı koyulabilmektedir. Tanısı koyulan kişiye diş sıkma tedavi uygulamaları uygulanabilmektedir.

Diş Sıkma Tedavisinde Botoks Uygulaması Dışındaki Yöntemler Nelerdir?

Kişilere uygulanan diş sıkma tedavi işlemlerinde uygulanan çeşitli tedavi yöntemleri bulunur. Bu tedavi uygulamaları; Somatik olarak botoks ile, fonksiyonel olarak da eksik dişlerin tamamlanması, yanlış veya bozuk kapanışların düzenlenmesi ile ya da nörolojik veya farmakolojik tamamlayıcı yöntemlerle tedavi uygulamaları olarak sıralanabilir. Eğer sizin ya da partnerinizin bruksizm rahatsızlığı bulunuyorsa diş sıkma tedavi yöntemleri ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz.