Kurumsallık çoğu firma için iş hayatında olmazsa olmaz bir imajdır, bu kurumsallığı ortaya koyan en önemli etmenlerden biri de firmanın kendi logosunun da yer aldığı masa bayrağı olarak düşünülebilir. Firmaların logolarının ve çoğu zaman yanlarında Türk bayrağının da bulunduğu çift taraflı küçük boyutta direğe asılı olarak tasarlanmış bayraklara verilen addır. Vitrinlerde, masalarda ya da raflarda kullanılmaktadır.

Masa Bayrağının Kullanıldığı Yerler

Masa bayrakları günümüzde kurumsal imajı vermesi, sahip olunan bayrağın kalitesiyle firmanın da kalitesinin simgelenmesi, firmanın reklamının yapılmasını sağlaması gibi etmenlerden ötürü neredeyse her kurum ve iş yerinde kullanılmaktadır.

Devlet daireleri, belediyeler, resmi daireler ve kurumlar, bankalar, eğitim kurumları ve daha sayısız firma tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Masa bayraklarına tanıtım fuarlarında veya çeşitli kongrelerde de çok sık rastlanılabilir. Modele göre bayrak fiyatları da değişmektedir.

Masa Bayrağı Kaç Çeşitten Oluşmaktadır?

Masa bayrakları talebe ve ya ihtiyaca göre özel olarak farklı boyutlarda ve şekillerde tasarlanabilse de genel olarak tercih edilen bazı form ve boyutları mevcuttur. Masa bayrakları bir, iki, üç ya da çok sayıda bayraktan oluşabilir. Bayraklar mevcut kurum veya firmanın logosunu, bayiliğini, tanıtılan ürününü, kampanyayı simgeleyen unsurlardan oluşabilir. Çoklu bayrak kombinasyonlarında genelde bayraklardan bir tanesinde Türk bayrağı kullanılmaktadır.

Sıklıkla tercih edilen diğer bayrak çeşitleri L tipi direkli bayrak ve T tipi direkli bayrak olarak adlandırılmaktadır. T tipi direkli bayrak direğin her iki yanında birer bayrak bulundururken L tipi direkte yalnızca bir adet bayrak bulunmaktadır.

Türk Bayrağı Hakkında Bilmeniz Gereken Hususlar

Türk bayrağı al rengi üzerindeki hilal ve beş köşeli yıldız ile milletimizin bağımsızlığını ve tarihini simgelerken bir yandan birçok Türk halkının bayrağına da ilham kaynağı olmuştur. Çok sayıda Türk halkı, Türk bayrağının farklı renklerde ve çeşitlerde biçimlerini kendilerine bayrak olarak belirlemişlerdir.

Türk bayrağı Osmanlı döneminde sekiz köşeli yıldızdan oluşmaktaydı. Türk milletinin sahip olduğu ilk bayrak 1793 yılında kabul edilmiştir. Daha sonra bayrak üzerindeki yıldız sekiz köşeli yıldızdan 5 köşeli yıldıza çevrilmiştir.

Türk Bayrağının Kullanıldığı Yerler

Türk bayrağı devlete ait tüm kurumlarda ve kuruluşlarda, resmi kurumlarda, anıt alanlarında ve birçok yerde kullanılmaktadır. Resmi bayramlarda ve anma günlerinde insanlar tarafından da bayraklar kullanılmakta belediyelerin halka açık alanları bayraklarla süslenmektedir.

Ölçü ve Özelliklerine Göre Türk Bayrağı

Türk bayrağı hangi boyutta yapılırsa yapılsın Türk bayrağı üretme kurallarına uygun olmak zorundadır. Bayrak oranları yapılacak ölçülere göre hesaplanır. Türk bayrağı flama bayrağı, masa bayrağı, el bayrağı gibi farklı konumlara ve kullanımlara özgü olarak tasarlanabilir.

Bayrak Fiyatlandırmaları

Bayrak üretimleri taleplere göre farklı boyutlarda ve çeşitlerde tasarlanmaktadır. Bayrak fiyatı hesaplanırken bayrağın türü, kullanılan kumaşı ve boyutu fiyatı belirleyen unsurlardandır. Türk bayrağı fiyatları ve tüm bayrak fiyatları istenen tasarıma göre hesaplanır.