2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, NFT’lerin hayatımızın hangi alanlarında karşımıza çıkacağı hakkında bir yazı kaleme aldı.

Değiştirilemez token (NFT) kavramı hayatımıza girdiği günden beri hızlı bir büyüme kaydederek bu noktaya kadar ulaştı. Peki ilerleyen dönemlerde bu NFT kavramı hangi alanlarında karşımıza çıkacak?

Bu makalemizde NFT ve NFT kavramının hayatımızın hangi alanlarında karşımıza çıkabileceğine bir göz atalım.

NFT’ler Hızla Büyümeye Devam Ediyor

NFT, sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. Genellikle kripto para birimiyle çevrimiçi olarak alınıp satılırlar ve genellikle birçok kriptoyla aynı temel yazılımla kodlanırlar.

Öyle ki dünyadaki ülkeler, dev şirketler ve pek çok kişi bu alanda bir şeyler yapmaya başladı. Bununla birlikte henüz bu alana dahil olmamış pek çok ülke ve şirketlerin de yakın gelecekte bu alanda adımlar atması kaçınılmaz olabilir.

Peki nedir bu değiştirilemez token’lar (NFT’ler) ve NFT’ler nerelerde karşımıza çıkıyor?

NFT’lerin popülaritesinde yaşanan artışla birlikte bu dijital varlıklar sanat, müzik, spor, giyim ve yemek sektörü de dahil olmak üzere pek çok alanda karşımıza çıkıyor ve ilerleyen dönemlerde bu alanlara pek çoğunun daha ekleneceği aşikar.

Ancak biz bu makalemizde biraz da NFT’lerin müzik alanında nasıl bir etki yarattığına bakacağız.

Müzik NFT’lerinin Geleceği

NFT’ler her alanda olduğu gibi müzik alanında da kendini göstermeye başladı. İlk olarak gelin müzik NFT’lerinin ne olduğuna bir göz atalım.

Müzik NFT’leri, sanatçı tarafından oluşturulmuş bir şarkının veya albümün tokenize edilmiş hali olarak kabul edilebilir.

Öte yandan müzik NFT’leri sınırlı sayıda olması ve dijital sertifikalar ile desteklenmesinden dolayı eski dönemlerdeki plaklar ile bağdaştırılabilir.

Peki insanlar neden bu müzik NFT’lerini satın alacak?

CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi, bu soruya da şöyle bir cevap verebiliriz. Müzik NFT’leri, sahiplerine güçlü bir topluluğun üyesi olma, sanatçı ile doğruda iletişim kurma, VIP bilete sahip olma ve bunun gibi pek çok avantajlar sağlıyor.

Bütün bunlara ek olarak, NFT’ler henüz daha yeni yeni hayatımızda yer almaya başlarken, müzik NFT’leri ise oldukça yeni bir kavram olarak karşımıza çıktığını belirtmekte fayda var.