Onno Medical medikal ürünlerin ticaretiyle ilgilenen bir isim olarak global markaların ürettiği medikal hastane sarf malzemelerinden oluşan ürün portföyü ile dikkat çekmektedir. Uluslararası platformda kalitesi tescilli markalar tarafından üretilen tek kullanımlık tıbbi ürünlerin ticaretini yapan Onno Medical sektörünün ihtiyaçlarını kaliteli ve güvenilir çözümlerle karşılama misyonunu üstlenmektedir.

Onno Medical’in ürün portföyünde dünyanın önde gelen isimlerinden Gambro ve Medtronic markalarına ait ürünler de yer almaktadır. Dünya çapında tanınan bir medikal teknoloji firması olan Gambro diyaliz tedavisine yönelik tasarlanan ürünleriyle ciddi düzeyde fayda sağlayan bir küresel tıbbi teknoloji şirketi olarak tanımlanabilir. 1964 yılında Holger Crafoord’un İsveç’te kurduğu Gambro; Merkez İçi Bakım ve Kişisel Bakım Hemodiyalizi, Periton Diyalizi, Böbrek Yoğun Bakımı ve Karaciğer Bakımı için ürünler, terapiler ve hizmetler geliştirme, üretme ve tedarik etme konusundaki faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.2013 yılında Baxter’ın satın aldığı Gambro renal bakım geliştirme konusunda pazarının öncüsü olarak çığır açan pek çok yeniliğin altına imzasını atmaktadır. Diyaliz klinikleri ve yoğun bakım üniteleri için eksiksiz çözümler tasarlayıp sunmaya odaklanan Gambro verimliliği artırdığı gibi tedavi kalitesinde de önemli bir iyileştirme sağlar.

Diyalizin Öncü İsmi Gambro Ürünleri Onno Medical’de

Diyaliz alanında öncü, lider ve yenilikçi bir marka olan Gambro; Kişiselleştirilmiş Kalite Güvenceli Diyaliz sağlayan gelişmiş bir merkez içi kronik hemodiyaliz sistemi olan Artis Physio’yu sektöre kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Gambro’nun hemodiyaliz konusundaki tutkulu bağlılığından ilham alan Artis Physio diyaliz sistemi günlük işlemleri basitleştirme ve kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik yenilikçi teknolojiler sayesinde hastaların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan benzersiz tedavi yöntemlerinden oluşan bir yelpazeye sahiptir.

Gambro böbrek bakımında yenilikçi ve lider bir marka olarak terapi uygulama performansını mükemmelleştirmeye yönelik yeni yollar bulmaya odaklanır. Diyaliz sağlayıcılarının HD yani hemodiyaliz tedavisinde her zaman için en üst düzey kaliteyi ve güvenliği, geliştirilmiş maliyet etkinliği ile sunmasının en iyi yollarından biri Kompakt AK 96 makinesidir. Diascan sistemi ve tamamen yeni bir kullanıcı arayüzü gibi yenilikçi özelliklerin yanı sıra hastalara yüksek kaliteli ve esnek tedaviler sunmanın basit ve konforlu bir yolu olarak tanımlanabilir.

Diyaliz sıvısı için gelen suyun arıtılması ve mikrobiyolojik açıdan yüksek kaliteli bir diyaliz sıvısı elde edilebilmesi için kullanılan U 8000 S ultrafiltrenin diyaliz sıvısının arıtılması için endike olduğu söylenebilir. Bu sayede endotoksinlere ve bakterilere maruz kalma riskinin minimize edilmesi mümkün olur. Aynı zamanda U 8000 S ultrafiltre su arıtma sistemiyle birlikte kullanılmalıdır. Diğer yandan ultra saf diyaliz sıvısının mikrobiyolojik kontrollerinin sonuçlarına göre değişiklik göstermekle birlikte U 8000 S ultrafiltrenin her ay ya da en fazla 2 aylık kullanımdan sonra rutin olarak değiştirilmesi gerekir.

Gambro Sağlık Sektörüne En Etkili Çözümleri Üretiyor

Gambro tarafından üretilen ve diyaliz sıvısı için gelen suyun arıtılması ve mikrobiyolojik açıdan yüksek kaliteli diyaliz sıvısı elde etmek amacıyla diyaliz sıvısının arıtılması için endike olan U9000 Ultrafiltre de aynı şekilde su arıtma sistemiyle birlikte kullanılmalıdır. AK98 V2, V3 ve Artis diyaliz sisteminde: U9000 ultrafiltresi, hangisinin önce gerçekleştiğine bağlı olarak, 3 aylık kullanım ya da 150 dezenfeksiyon döngüsünden sonra değiştirilmesi temel koşuldur. AK 96 ve AK 98 V1 diyaliz sisteminde: U9000 ultrafiltresi, hangisinin önce gerçekleştiğine bağlı olarak, 2 aylık kullanım ya da 100 dezenfeksiyon döngüsünden sonra değiştirilmesi ihmal edilmemelidir. U9000'ün kullanım ömrü boyunca sodyum hipoklorit ile en çok 12 dezenfeksiyon ve sodyum karbonat ile maksimum 8 dezenfeksiyon imkanı bulunur. U9000 ultrafiltre, diyaliz makinesiyle dezenfekte edilmekte olup bunun yanı sıra ısı dezenfeksiyonu ile uyumluluk özelliğine de sahiptir.

Buna ek olarak diyaliz sıvısı söz konusu olduğunda hazırlanmasında kullanılan suyun kalitesi çok önemlidir. Hatta diyaliz hastaları üzerinde akut olduğu kadar kronik etkilere sahip olması da söz konusu olabilir. Diyaliz için gereken kaliteli suyun sağlanması üzere tasarlanan W300 özellikle diyaliz için tasarlanmış bir ters ozmoz ünitesi olarak tanımlanabilir. Günümüzde diyaliz suyunun arıtılması amacıyla tercih edilen yöntem olan ters ozmoz uygulaması sayesinde sudaki çözünmüş tuzların %96’sından fazlası ile tüm partiküllerin, bakterilerin ve pirojenlerin %99’undan fazlasını ortadan kaldırma imkanı vardır. Bu yüzden çoğu musluk suyunun, diyaliz suyu için mevcut önerilere uyan bir standartta arıtılması çok önemlidir. Güvenilirlik, sadelik ve kullanım kolaylığının bir araya getirilmesi markanın bünyesindeki su arıtma ekipmanlarının uzun süreli deneyiminden kaynaklanır. Baxter diyaliz makinelerine WRO 300 H ünitesinin takılması halinde dezenfeksiyon programlarından biri entegre bir ısıya, alternatif olarak ters ozmoz ünitesinin, diyaliz makinesine bağlantı hattının ve diyaliz makinesinin kendisinin kimyasal dezenfeksiyonuna izin vermektedir. Bu "uçtan uca" eylem, ise hijyenik zincirin bozulmadan kalmasını sağlamaya yardımcı olma özelliğine sahiptir.