Teknolojik gelişmelerin baş döndürücü hızı insan hayatı ile ilgili oldukça önemli değişimleri ortaya çıkarmıştır. Değişikliklerin özellikle bilgiye daha hızlı ulaşma ve zamandan tasarruf sağlama noktasında oldukça önemli bir faydası olduğunu ifade edebiliriz. Bu sayede daha önce çok daha fazla zaman gerektiren birtakım işlerin daha kısa sürede yapılabilmesi mümkün hale gelmiştir. Bahsi geçen değişikliklerin aynı zamanda daha güvenilir bir dünyada yaşama noktasında da önemli bir faydası olduğunu söyleyebiliriz. Know your customer olarak bilinen faaliyetlerin söz konusu güvenlik deneyimini tesis eden en önemli dijital çözümler arasında yer almaktadır. Profesyonel desteği ile sağlanan RKYC (remote know your customer) ise finansal faaliyetleri daha kapsamlı bir biçimde beslemektedir. Bu sayede birçok güvenlik tehdidinin önüne geçmek mümkün olmaktadır.

Dünyada dijitalin daha önemli bir kavram haline gelmesi ve insanların dijital çözümlerle farklı iş yüklerini ortadan kaldırması bu alandaki güvenilirliği de önemli hale getirmiştir. Bu ihtiyacı kapama noktasında üretilen know your customer çözümü uluslararası bir güvenlik sağlayıcısıdır. Müşterini tanı şeklinde türkçeye çevirebileceğimiz bu ifade bir kimse hakkında birden çok bilgiyi içeren bir tanımlama biçimi olarak ifade edilebilir. Bu anlamda kişinin isim-soy isim, adres, banka hesabı, fatura ve fotoğraf gibi birçok bilgiye direkt veya özet olarak ulaşmak mümkün hale gelmektedir. Bu sayede uzaktan müşteri edinimi noktasında yatırımcıların güvenliği daha net bir biçimde tesis edilebilir.

Özellikle para ve ticaret çevresinde devam eden süreçlerin kripto para ekseninde de daha risksiz bir biçimde sağlanabilmesi know your customer hizmetleri ile mümkün hale gelmektedir. Bu sayede her iki taraf için daha uygun bir ortam oluşturulabilmektedir. Know your customer hizmetlerinin digital onboarding alanında kara para aklamayı önleme, terör faaliyetlerinin finansmanını engelleme, çeşitli yolsuzluk eylemlerinin önlenmesi, legaliteyi destekleme, vergi ve benzeri yasal süreçleri itibarsızlaştırmayı engelleme, dolandırıcılık faaliyetlerinin önlenmesi, bankalarla daha güvenilir ilişkilerin kurulabilmesi gibi birçok avantajın sağlanmasında başlıca önemi bulunmaktadır. Daha güvenilir bir dünyaya katkı sağlaması açısından söz konusu faaliyetlerin desteklenmesi önem taşımaktadır.